Söndag 29/6

Jag är hemma. I'm back, som man brukar säga. Den senaste veckan har varit helt jävla underbar. Runt 35 grader i vattnet varje dag, ungefär 47-48 i luften (vilket betyder att man inte pallade göra så mycket, förutom att pressa på stranden) och maten smakade himmelskt. Jag har massor att berätta, men jag orkar inte lägga upp bilderna från kameran idag. När jag får tummarna ur röven och gör det så ska jag allt berätta lite om Trogir, Croatia.

Vi kom hem igårkväll. VI lyfte från flygplatsen i Split vid 16.30-tiden och sedan flög vi i ca 2,5 timme. Väl framme på Sturup, vid halv 8-tiden så var det bara att ta väskorna snabbt som tusan; mina tre medresenärer var också väldigt sugna på att komma hem. När vi kom till Slätteberga tog jag Alexanders bil och körde hem till min familj och började direkt med att dela ut de presenter som jag köpt till dem. Cebastian och Christian fick varsitt par badschorts, mamma fick ett halsband och pappa fick en limpa cigarretter (dålig fantasi, jag vet. Men han blev glad!) Efter presentutdelningen fick jag givetvis visa de klipp som jag själv gjort under veckan. Ett par skitsnygga svarta sandaler, en klänning, örhängen osv. Det kändes så skönt att bli välkomnad med jordgubbar och glass!

Vid 23-tiden ringde Alexander mig och då började kaoset. Han sa att jag skulle skynda mig att köra hem till honom, för vi skulle till sjukhuset. Så jag körde som en galning, utan att egentligen veta varför vi skulle dit. På vägen berättade han att hans farmor kört av vägen och inte alls var bra. Med Inga i tankarna så är jag riktigt förbannad. Varför är livet så onödigt grymt?

Nu ska jag och Alexander in till sjukhuset igen.
Ha det så bra allihopa. Hejdå.

Lördag 20/6

Idag är det midsommarafton och det vankas party hemma hos oss ikväll. Tyvärr är vädret (än så länge) inte det bästa, men det finns ju ingenting att göra åt det. Pappa har satt upp partytältet i trädgården och mina föräldrars kompis Inge ska ta med en sån där värmegrej, så vi slipper sitta och frysa om det blir lite kallt. Det börjar lukta mat och jag har precis dukat färdigt, så nu ska jag snart ställa mig i duschen.

Annars så har dagen varit lite smått stressig. Körde hem från Alexander klockan 10 för att packa min resväska. Vi åker ju inatt och det ska bli SÅ SKÖNT! Vid 11-tiden åkte jag ner till min allra bästa vän i hela världen; Anna Persson. Vi hann med en massa tjejsnack på två timmar, för sen fick jag åka hem igen då jag lovat att vara till hands om de här hemma behövde hjälp med donandet.

Nu kommer snart storasyster, så då blir det mer fix!
Det ska bli så roligt ikväll!

Ha en bra midsommar, allihopa.
Amanda och Erika, det var jäkligt trevligt att träffa er igår.
Vi hörs när jag kommer hem igen!

PUSS

Måndag 16/6

Nu börjar man känna av att skolan verkligen är slut.
Helt jävla galet.

Dagen har varit helt okej. Jag har varit taxi (eller hemtjänst) till min kära lillebror som skulle till astmaläkaren i eftermiddags och det var najs. Vi fick till några riktiga samtalsämnen i bilen där. Anitas "blås-blås-blås-blås-blååååås" är en klassiker. Efter det åkte vi hem och jag somnade framför tv:n. Dumma mig, men det är ju så skönt! Vaknade vid 5-tiden och gjorde mig klar till träningen som började halv 7. Så otroligt gött det var att träna! Det regnade som fan, vilket störde alla, utom mig eftersom jag älskar att springa i regn. Imorgon är det match och jag är taggad!

Nu är det alltså snart dags för vuxenlivet. Jag älskar min chef, Fia, för att jag fick ledigt denna veckan annars hade jag varit psykiskt utmattad redan nu. Det har varit så skönt att bara vara utan att behöva tänka varken på bu eller bä. På onsdag sätter det igång (i alla fall så smått). Jag och Cia ska jobba själva på salongen och det ska bli så mysigt så. På torsdag är det också jobb som gäller och sen är det stängt på salongen på fredag. Då är det midsommardags och det vankas kalas hemma hos oss! Det blir mat, lekar, dricka, snapsvisor och hela fadderittan, dock blir det ganska lugnt för mig och pojkvän + mina "svärföräldrar" då vi åker till KROATIEN dagen efter klockan 4 på morgonen.

Imorgon (den enda dagen jag inte klargjort redan!) är det sovmorgon som gäller. Det har jag redan bestämt. Sovmorgon med STORA BOKSTÄVER. Man måste ta sina chanser! Sen ska jag träffa Cissi i stan och vi ska gå till tatueraren och kolla på lite skisser. Kanske, kanske, kanske boka tid? Det ska bli skönt att få det överstökat i alla fall! På kvällen är det match mot Åsum på Wendesvallen och vi ska kötta. As always!

Nu ska jag gå och kolla lite på tv innan jag drar mig till bingen.
Ha det najs och hejdå!

Lördag 14/6

Om exakt en vecka sitter jag i Trogir, Kroatien.
Jag kan slå vad om att jag dricker vin och röker med Alexanders pappa, helt seriöst!
Fan vad gött det ska bli!

Dagen har varit riktigt bra. Vädret har kanske inte varit strålande, men vi har sluppit regn i alla fall! Jag och mummy har kört Skåne runt (känns det som!). Vi började färden till Huaröd, sen bar det av till Sönnarslöv och sen återvände vi till Degeberga igen. Naturligtvis talar jag om kyrkogårdsbesök! Haha. Efter kyrkogårdarna åkte vi hem och mellanlandade för att sedan åka in till Vilan och se vårt KDFF möta Umeå IK. Det gick som det gick, men vad ska man säga? Vi såg Hanna Ljungberg stretcha typ 2 meter från oss, haha! Hon såg inte riktigt ut som man förväntat sig. Biffiga axlar, dock. Efter matchen åkte vi hem med rallybilen (Balex bil), för att göra maten klar så vi kunde äta den samtidigt som vi tittade på den "riktiga matchen", så att säga. Det gick ju också som det gick, tyvärr. Men Zlatte gjorde mål i alla fall. Han är kung!

Nu har allt lugnat sig. Syster har åkt hem till sitt och jag börjar bli ganska trött i ögonen. Imorgon har jag och mamma bestämt att vi ska åka till stranden även om vädret inte verkar lovande här hemma. Jag vet inte riktigt varför, men om det inte är fint där nere så kan man ju alltid köpa en glass. Eller? :)

Som sagt, så ska jag nog gå till sängs snart. Alexander är i Stockholm med Henke, Ola och Mats för att se Foo Fighters (eller de har nog redan sett dem), så jag har ingen som snarkar bredvid mig inatt. Både ledsamt och skönt, faktiskt. Nåväl, jag vet att han är i trygga händer när han är med grabbarna grus. De brukar ha kul ihop! Nu kom jag förresten på vad jag ska göra imorgonbitti! En liten springtur så jag (kanske, kanske,kanske) kan få bort det som gör ont i min vad innan matchen  på tisdag. Det ska bli skönt och springa lite!

Godnatt och ha det bra.
Och om jag inte nämnt det så saknar jag Anna Persson som in i tusan!
Tjaaaaaaaaaaaa.

Torsdag 12/6

Slappedagar i all ära! Jag har varit otroligt lat hela denna veckan och det med all rätt; då jag börjar arbeta nästa vecka. Inte mycket sol och det blir man lite nere av. Jag har inte speciellt mycket att förtälja om de senaste dagarna, faktiskt. I går var jag en riktig arbetsmyra, då min käre pojkvän nyligen kallat mig för latmask. Det resulterade i att jag städade hans rum igår, när jag inte kom hem ifrån Slätteberga. Dåligt väder + Ingen skjuts hem = Städa Alexanders rum, med andra ord. Man kan ju säga att han var lagom nöjd när han kom hem. Hade planer på att aldrig skjutsa hem mig, typ! :)

Idag har jag inte gjort mycket. Gick upp förvånansvärt tidigt (nästan okristligt tidigt) för att komma hem från Alexander. När jag väl kom hem så sov jag en stund till och gick upp vid halv 10. Två mackor och en kopp te framför tv:n och sen var jag fit for fight. En lång pratstund nere hos mormor, som för övrigt lånade mina stora D&G-solglasögon (megafejk). Snacka om att jag hatar mig själv för att ha slarvat bort kamerasladden!

Nu har jag precis kommit hem från mormor. Tänkte ta ett rejält tag på mitt rum (och kanske hitta min försvunna, svarta klänning?). Jag har ingen aning om var den är! Efter det ska jag laga mig något gott att äta och sen ska jag ner och träna. Springa av mig lite energi. Åh, vad sommaren är härlig!

Imorgon funderar jag på om jag kanske ska åka in till stan? Är vädret kalas så funderar jag dock hellre på stranden. Vi får nog fundera lite på det där. Ha det så bra, allihopa!

Tja!

Onsdag 11/6

Idag tar Anna-Panna studenten!
Stort grattis!


Själv har man varit med om det nu; Skattjakt, karneval, studentfest och balen. Det känns så konstigt att allting faktiskt är slut nu. Jag kommer sakna min klass så grymt mycket, och särskilt allt som vi gjort tillsammans. Som vi sa; GRILLFEST HOS MARIE i sommar. Det hade varit det ultimata.

Annars? Skattjakten var skitrolig och karnevalen likaså. Studentdagen var nog den bästa i hela mitt liv. Alla som kom på festen som man olyckligt nog inte träffar så ofta annars. CH gjorde mig jätteglad som kom på mitt kalas! God mat och trevligt sällskap är de rätta orden att sumera kvällen med. Vid 23-tiden åkte vi in till stan; jag, Johannes, Alexander, Cissi och André. Jag gick till T-baren och träffade inte de andra förrän vi skulle hem. Fy sjutton, vad trevligt det var!

I söndags var det bal på Bäckaskog. Alla var så himla fina och man kände sig själv så fruktansvärt fin! Var nästan rädd att förstöra klänningen bara man rörde sig. God mat, men det blev lite stelt med sällskapet eftersom man inte kände varandra. Visst, att alla var trevliga men det hade ändå varit lite roligare att få sitta med sin egen klass. Men men, det går inte att ändra på nu. Vid 12-tiden hämtade min prins mig vid portarna; då var jag nöjd och trött.

Nu om dagarna är det ganska slappt. Nästa vecka börjar jobbet på allvar, så då blir det till att tagga till. Dock ska vi till Kroatien dagen efter midsommar, så jag får lite semester till där! Det ska bli så underbart skönt och efter vad vi har hört så är det tydligen ett jättemysigt ställe med fina stränder och god mat! Det kan nog inte bli bättre just nu :)

Hv3; Alla som inte dansar är våldtäktsmän.
Ha det så bra!
Tja'rå.

Linnéa & Jag.



Jag och Maggis på T-baren.