Lördag 31/5

Jag och Alexander har precis kommit hem från stan. Lånade Ewalenas nya röda peugeot vid 13-tiden för att åka in och hitta lite kläder som min kära snutt ska ha på studenten. Han hittade ganska mycket faktiskt, fyndade en del på JC-rean. Det är så jäkla kul att handla kläder till honom och välja vad han ska ha på sig.

Ikväll blir det Tingvalla för hela slanten (kom vi på igår). Förfest hos min barndomsvän Freddan och Sara-Bara. Det ska bli lajbans som tusan. Amanda ska följa med också! Blir nog pizza innan och sen ska jag dricka passoa (eller kanske vin?). Det ska bli kul som fan i alla fall. Särskilt att träffa Sara, Linda, Fredrik, Philip och allihopa igen : )

Det blev ett snabbis-inlägg idag, för nu ska jag ut i solen igen.
Är lite smått avis på storasyster och André som kommer hem från Turkiet ikväll.
Men å andra sidan; vi ska ju till Kroatien om 2,5 vecka så jag har ju ingenting att klaga på!

Ha det najs!
Tja!

Torsdag 29/5

Skattjakten igår var det roligaste jag varit med om på riktigt länge! Alla var på så sjukt bra humör och allting var verkligen perfekt; stämningen, vädret och ja, allt! Jag träffade många som jag känner; sen länge tillbaka och såna som jag lärt känna på senare dagar och alla var precis lika trevliga att träffa! Efter tivoliparken stack jag och Erika hem till storasysters lägenhet; sov och käkade pizza. Vid 8-tiden var det dags för förfest igen och sen stack vi till Banken. Jag var trött och hungrig, men försökte parta ändå. Det händer en gång i livet och jag ska njuta som en galning dessa dagarna!

Idag har jag varit bakis! Mikis var gullig och färgade mitt hår imorse; dock gillade jag inte när hon började dra ut slingor för det gjorde så förbaskat ont (antagligen för att mitt hår är sletet & att jag redan hade huvudvärk!). Efter det så färgade jag hennes och sen gick jag hem till storebror som bjöd mig på lunch. Tog en liten powernap i hans soffa innan jag vandrade in till salongen och solade. Nu har jag precis kommit hem och väntar på maaaaaaaaaat! Senare ikväll så blir det mys med min älski-pälski som jag inte sett på flera dagar nu. MYS!

Imorgon är det praktik hela långa dagen och på kvällen ska jag faktiskt ta det lugnt.
På lördag blir det nog lite party, men imorgon känner jag (redan) att jag kommer vara död.
Ha det så bra allihopa, för det ska minsann jag ha!
Hej'rå.

Tisdag 27/5

Dagen innan skattjakt.
Nu blir det party :)

Idag har vi en sån meningslös dag som bara lärare kan komma med. Vi har en lektion, mellan 10.40-12.00 och vi ska inte göra något speciellt. Lämna in lite böcker och snacka, vilket jag inte känner ett dugg för idag. Det känns som att många lektioner som är inplanerade nu på slutet bara är onödiga. Vi kunde snacka och lämnat in böcker förra veckan! Undrar var Erika håller hus? :)

Efter skolan idag är det hem till Cissi och slappe. Vid 16.00 ska jag som sagt, till blodcentralen för första gången i mitt liv. Amanda är med mig som stöd (och jag är hennes). Efter det ska jag återigen till Cissi och göra vid mig (invadera Rasmus lite) och sen ska jag befinna mig på Classic 18.30. En sak som jag funderade ordentligt mycket på igår när jag packade väskan för dessa två dagar är; hur tusan man vet hur mycket man ska dricka imorgon på skattjakten? (i förväg, så att säga). Det är ganska svårt att uppskatta. Jag kastade ner en del och resonerade som så; att om jag behöver mer (eller nåt?) så får jag be någon i klassen att gå till systemet åt mig! Det får duga.

Nu ska jag traska ner och kolla in bal-listorna igen.
Glömde kolla vilka mina vänner ska gå med, så det får jag minsann göra!
Ha det så bra! Tja'rå.


Måndag 26/5

Två dagar kvar till skattjakt och sen drar festen igång.
Jag längtar!

Idag blev det officiellt vilka man ska gå på balen med. Jag pratade med Henke angående min dejt och han tyckte att jag hade haft en jäkla tur! Jag får tro på hans ord och hoppas på att den här killen hör av sig snart, eller om vi kanske ses på onsdag? Det är lite spännande! Jag längtar tills jag får ta på min fina, fina klänning och gå på röda mattan. Det är då jag ska ta kort på mina vänner och klasskamrater i deras fina kläder och så ska jag ha en riktigt jäkla trevlig kväll! Waaaaaaaaaah, det ska bli roligt!

Annars har dagen varit bra. Städning och tjejsnack hela Jennis lektion imorse. Slutade vid 11, så då stack jag till salongen och solade. Lånade därefter Cias cykel och tog mig ut till sommarlust (Cissis och Andrés lägenhet) för att duscha. Vid 16.00 klippte jag min storebrors hår på salongen och nu är jag hemma. Kort dag som blev lång, tror jag.

Imorgon är det skoldags klockan 10.40. Lektionen varar till 12.00 och sen ska jag hem till Cissi för att lämna saker till både imorgonkväll och onsdag. Efter det, vid 16.00, ska jag och min älskade Amanda upp till blodcentralen och lämna lite blod. Jag är lite nervös, faktiskt. Har aldrig gillat det där med nålar och sånt! Fast när det är för en god saks skull så får man bita ihop lite, haha! Efter det ska jag återigen till Cissis lägenhet, för att göra vid mig och efter det så drar jag till Classic och äter en bit mat med klassen. Avslutar gör vi i Tivoliparken med tre glas vin, eller fyra. Det ska bli underbart mysigt!

På onsdag är det sedan dags för den länge efterlängtade skattjakten.
Och nu ska jag gå och packa till den och morgondagen!
Ha det bra, tja'rå!

Avslutar med lite bilder från helgen:
image51
Jag och Anna-Panna Engdahl. (Han till vänster vet jag inte vem det är!)

image52
Storasyster och Snutt-Sara.


Torsdag 22/5

Det är helt galet att det redan är torsdag.
Veckorna går så fort nu!


Idag ska jag redovisa min livsåskådning i religionen och det är typ det enda viktiga som  jag ska göra idag. Det känns så konstigt när skolan börjar trappas ner och man blir allt mer ledig. Jag antar att vi slutar runt 12-snåret och då ska jag sätta mig och komplettera det pyttelilla som skulle kompletteras innan den lämnas in. Efter skolan ska jag sticka till salongen och sola lite, för att få lite färg. Har inte haft tid att vara i solen när den har varit framme, så nu är det dags att ta till fusket.

Ikväll är det träning för fulla muggar. Efter matchen i tisdags är jag återigen taggad som en gnu. Det krävs inte så mycket för att jag ska tända till! Efter träningen är det hem och bums i säng, för imorgon är det praktik.

Som sagt, imorgon, praktik hela långa dagen. Jag ska färga Karro, klippa Nils och lite annat smått och gott som jag inte kommer ihåg nu i all hast. Jobb till 18 och sen ska jag hem till Cissi & André på förfest. Det ska bli askalas-kul! Ska få träffa Sara, Philip och en massa andra som jag inte träffat på år och dagar! Utgång på Grand och som sagt; det ska bli så roligt!

Nu ska jag återgå till min livsåskådning.
För att orka med får man intala sig att det faktiskt är det sista jag gör i skolväg.
Ha det så bra! Tja'rå.

Tisdag 20/5

Hade jag varit under 18 så hade jag fått studiebidraget idag.
Snacka om att det hade varit välkommet.

Dagen har varit helt okej, faktiskt. Imorse var jag på skolan redan vid 8 (och jag började inte förrän 13). Hade en del att göra, så jag drog in min sovmorgon. Läxorna blev i alla fall klara och mitt engelska-arbete blev inlämnat till en lärare som tyckte det var urgött att jag hade tagit med källor. Det får mig att undra vad de andra gjorde den lektionen när hon gjorde klart att det var typ det viktigaste (och så att källorna var på engelska förstås!) Det kändes urbra iaf. Nu är det bannemej inte mycket läxor kvar.

Eftermiddagen bestod av håruppsättningar med oasis på Anna-Lenas lektion.
Jag är så fruktansvärt trött på uppsättningar nu, dock. Så det var inte det roligaste jag gjort!¨

Ikväll är det match mot Vinslöv och jag vill egentligen inte, för jag har lite annat att tänka på denna veckan.
Men, vad gör man inte för laget? Ikväll blir det vinst!

Nu ska jag och mamsen åka till mackedonkan så jag får mat i magen innan samlingen.
Ha det  najs! Hejdå.

Måndag 19/5

Nu kommer Marie bli jättearg på mig, men detta var den enda bilden där jag ser någorlunda nykter ut (förutom cidern som jag har i handen!). Jag hade verkligen en riktigt trevlig kväll i fredags och det får vi väl visa alla? :)

image50

Söndag 18/5

Det är sjukt vad det går fort nu.
Massor av dagar som trillar bort; hälsodagar hit och dit.
För snart tar vi studenten, för snart tar vi studenten.

I fredagskväll var det utgång på schemat. Förfesten var hemma hos Henke i hans fina lägenhet och sällskapet var (för min del) erika, marie och en bunke killar. Vi hade dock astrevligt! Vid halv 12 började vi gå in mot stan och Oliver fixade in oss gratis på Grand (då inte alla i gänget fick fribiljetter sist). Massor av dans och trevliga människor. Jag hade en lång, låååååååång konversation med en lagom drucken Amanda, som jag för den delen mest tyckte var gulligt charmig. Min lilla Mändy-Pändy! Avslutning på pastavagnen med Alexander, Erika och Johannes och sen bar det hemåt för lite god natts sömn.

Igår var jag bakis och det var Alexander också. Han åkte iväg på rally och jag åkte till Hörby för att scrappa med svärmor. Det var sjukt kul igår, faktiskt. Jag fick ihop en bild med kort på Alexander och sen gjorde jag ett grattiskort, som tidsfördriv innan vi skulle åka hem.

På kvällen så åkte jag, Cissi, André och Alex till Malmö för att äta på Jensens Boefhus. Sedan länge planerat och nu blev det äntligen av. Helt galet god mat har dem och jag tror att jag talar för alla när jag säger att tanken på mat, efter de fina måltiderna vi fick, var nästan äcklig. Ja, fy tusan vad mätt jag var! Vi kom hem vid 11 och då kollade vi först lite på One Tree Hill innan vi somnade.

Nu tvättar Alexander bilen och jag ska faktiskt vara trevlig och gå ut och hjälpa honom nu. Han har ju trots allt lovat mig att vi ska till Åhus och äta glass i eftermiddag + att vi ska titta på Bodyguard tillsammans ikväll. MYS!

Ha det så bra, hej'rå!

Kroatien!

Fy sjutton, vad jag längtar tills vi åker!
Det ska bli så skönt att få slappna av, vara i värmen och självklart; att få vara med Alexander.


image49

Lite bilder från Grand i fredags.

image46
Jag vet inte riktigt vad det är med mig och bilder när jag har druckit? Haha!

image47
Ola, André och Henke.

image48
Var tvungen att ta med Johan också. Världens bästa Johan (till höger) som alltid får en på bra humör!

Jag hade så sjukt jäkla roligt.
Tack, mina vänner!

Torsdag 15/5

Imorgon är det färdiglumpat för alexanders del.
Det känns så fruktansvärt konstigt, men ack så skönt!

Jag sitter helt ensam på Milnergymnasiet. Helt seriöst, så tror jag att det bara är jag och städerskan här. Båda mamma och pappa skulle köra tidigt som fan till jobbet och jag är inte den som är den, så jag tänkte att eftersom jag har ett megastort prov nu på morgonen så skadar det inte att åka in tidigt och plugga in i det sista. Jag måste vara galen! Det hade varit asgött att ligga i sängen och sova nu, och med det menar jag vartenda ord.

Imorgon är det utgång! Efter hur det ser ut just nu iaf. Om inte Mia hakar på så sticker förmodligen inte jag ut, så det får vi verkligen hoppas på att hon gör. Vi ska även anmäla vårt skattjaktslag idag. Det ska bli najs!

I eftermiddag ska jag sitta kvar i skolan fast vi slutar runt 12. Jag måste skriva klart min livsåskådning och få den inlämnad. Jag känner på mig att ifall jag åker hem så blir det inte ett dugg gjort och därför tänkte jag faktiskt sitta kvar idag. Har mammas bil, så jag behöver inte känna mig stressad och hur & när jag ska komma hem. Väldigt skönt faktiskt.

Imorgon är det praktik hela långa dagen!
Vad jag vet än så länge så ska jag få ett besök av min kära vän Sandra Samuelsson.
Det ska bli mer än trevligt :)
Hej'rå!

Tisdag 13/5

Jag är tidig i skolan idag igen. Precis som alla andra tisdagar. Jag börjar klockan 11 och tänkte att eftersom jag knappt börjat skriva på min livsåskådning som ska in på torsdag, så kunde jag skriva litegrann på den. Dock är jag så fruktansvärt sömnig att jag mycket, mycket hellre hade legat hemma och skolkat idag. Det hade varit fint!

Igår spelades det match mot Brösarp och vi vann med 6-1. Sjukt gött kändes det, vill jag meddela. Efter det så åkte vi hem (jag, mamma och Cissi), för att skriva lite studentinbjudningar. Mina är rosa med vita kuvert och jag är så nöjd med dem! Blev sängdags ganska sent, vilket känns idag. Usch, ikväll blir det definitivt tidigare.

Pratade med Alexander-Balexander igår. Denna veckan kommer gå så sjukt sakta för att det är hans sista, men det gör ingenting för på fredagkväll så vet jag att han är hemma för gott!

Nu ska jag skriva lite religon!
Ha det bra, hej'rå.

Lördag 10/5

Nu har jag återvänt till skåne efter en helt galen trip till Stockholm.
Hv3 är den bästa klassen som finns; utan tvekan!


I torsdagsmorse samlades vi alla på tågstationen klockan 7 (snacka om att jag var död!), tog tåget som först gick till hässleholm, sen bytte vi och så var det non-stop-tågresa till huvudstaden! Väl framme så var det att direkt pallra sig till Goldwells studio, där det var en minivisning för oss elever. Efter visningen stack vi till vandrarhemmet för att installera oss. Väl på vandrarhemmet fick vi reda på att vi inte fick sova alla frisörer i ett rum, utan vi skulle sova typ, 12 stycken i en sovsal och 4 stycken i en. Helt sjukt! Det skulle även sova två polacker i vårt rum, som var killar till råga på allt. Haha. Det löste sig dock efter en hel del diskussioner. Alla fick finna sig i situationen, helt enkelt. På kvällen käkade vi mat och drack massor av vin inne på Gröna Lund och efter det stack vi till stureplan och festade. Helt sjukt roligt hade jag den kvällen. Jag och Mia avslutade med McDonalds-mat och somnade vid 3. Igår (fredag) var det uppstigning tio i 7 (frivilligt, faktiskt) för att slippa kön i duschen. Lite frukost, och sen var det en ekonomiföreläsning (som typ ingen tyckte var intressant pga. att vi var bakis hela högen). Efter det blev det shopping och sen bar det av hemåt.

Väl hemma så stack vi direkt till Henke (Maries man!) och förfestade. Sen bar det av till Grand och en massa dans! Det var riktigt jäkla roligt tills Mia, stackarn, fick en glaskärva i foten och det blödde tydligen rejält (jag var inte där). Sen åkte vi hem och jag somnade direkt. André blev besviken för att ingen skulle sova där han hade bäddat, men så är det ibland. Mia åkte ju som sagt hem till Hässleholm. Gums!

Idag har vi haft kalas för pappa, med jättegod mat och återigen vin. Nu har Cissi och de andra precis åkt hem så jag funderar starkt på att gå till sängs. Det har ju inte blivit speciellt mycket sömn de senaste dagarna. Imorgon är det konfirmation för Alexanders kusin Sandra. Tyvärr är det bara jag som ska dit (av oss två!), för han ligger inne. Nästa vecka muckar han och det lever jag på denna veckan. My baby's coming home!

En riktigt positiv sak som hänt idag är att Evalena har bokat vår resa till Kroatien, så nu finns det ingen återvändo och skönt är väl det? Vi ska åka vid samma tid som i fjol och då var det typ 49 grader varmt som mest. NU LÄNGTAR JAG GALET MYCKET TILL STUDENT OCH SOMMAR!

Nu har jag inte tid med det här längre, så ha det så bra!
Hej'råååååå!

Samma dag, dock ett annat inlägg!

Denna dagen har varit väldans bra, faktiskt!
Bra resultat på nationella, rolig kund på kundpasset och nationella i engelska kändes bra efter att jag hade skrivit det. Jag ska vänta med att säga något till efter vi fått tillbaka dem; lätt att vara stor i truten annars. Det kändes bra, dock. Det gjorde det faktiskt.

Idag efter skolan körde jag och mamma till vinslöv för att hämta min balklänning. Så fin är den! Ska jag citera mormor så låter det såhär: "Den är väldigt vacker och det kommer du också att vara". Åh, hon är så söt. Fy sjutton, vad man kommer känna sig fin i sin klänning på baldagen och så ska man ha håret vidgjort. ÅH!

Nu ska jag strax titta på Andra Avenyn och efter det ska jag åka ner och sola.
Det var så fruktansvärt skönt sist när jag somnade i värmen.
Kroatien efter studenten ska bli gött!

Ha det så bra, hejdå!

Tisdag 6/5

Nu tycker jag att det är dags att börja räkna ner!
För vi ska ta studenten.

Jag sitter på skolan (precis som alltid på tisdagmorgnarna). Jag börjar inte förrän klockan 11, men måste ju som sagt åka in nu då jag inte kan ta mig ner till bussen i Degeberga utan mamma & pappa. Det gör inte så mycket, dock. Man får ganska mycket gjort i läxväg! Snart ska jag gå bort till Annica och prata betyg. Fick tillbaka mitt nationella prov i Svenska och det såg väääääääääldigt bra ut. Så, idag är en bra dag!

Idag ska jag hämta hem min balklänning! Köpte studentklänningen igår. Mössan är fixad. Skorna och väskan är det enda som återstår och jag vet vad jag ska ha för något, så nu ska jag bara få tummarna ur häcken och gå och köpa dem. Fy sjutton, vad skönt det ska bli när allting är färdighandlat.

STOCKHOLM PÅ TORSDAG MED KLASSEN.
då är det party!

Lite frågor som avslutning?

När fyller du år: Jag fyller år den 11 november.
Var i världen vill du åka: I Australien vill jag hamna någon gång.
Hur många syskon har du: 4 stycken, och alla är lika bra.
Är du i ett förhållande: Javisst, är jag det.
Hur länge isåfall: I tre år. Det är jag och Balex!

Hur många timmar sov du i natt: 7 timmar.
Vilken är din favoritlåt: Jordin Sparks feat. Chris Brown - No air.
Vilken bok läser du just nu: Den som älskar något annat - Karin Fossum
Vilken är din favoritserie på tv: Jag har två; One Tree Hill och Andra Avenyn.
Vad har du på dig: Gula jeans, svart tunika och en vit kofta.
Favorit-snabbmat: Mackedonkan! Pizza sitter också fint när man är riktigt sugen.
Favoritdricka: Kallt, vitt vin med en liten isbit!

Vad jobbar du med: Fram till den 5 Juni studerar jag, men efter det arbetar jag som frisör.
Vad gör du när du inte jobbar: Skola och fotboll. Umgås med familj, pojkvän och vänner.
Vad kallar dina vänner dig: Rätt och slätt; Lotte.
Hur hade dina vänner beskrivit dig: Envis och lättövertalad på samma gång? Jag tror att de tycker att jag är snäll.
Vilken linje gick du på gymnasiet: Jag går fortfarande på gymnasiet; Frisörlinjen.
Festar du för ofta: Jau, det blir väl en del.
Uteklubbar eller hemmafester: Det är roligt på varsitt sätt. Hemmafester på sommaren är sjukt kul!
Vad åt du senast: Frukost imorse. Mackor med skinka & gurka.
Vad/vem klarar du dig inte utan: Alexander, no doubt about it.

Nu ska jag återgå till min livsåskådning.
Ha det bra, hejdå.


Måndag 5/5

Idag är det exakt en månad tills vi står och sjunger studentsången för fulla halsar. Helt galet känns det! Det känns nästan som att det var igår som mamma följde med en till skolan för första gången och så tar vi studenten om en månad! haha!

Idag har jag och Manda-pandan varit nere i Malmö och shoppat. JAG HAR HITTAT STUDENTKLÄNNING och det är jag fruktansvärt glad över. Ångesten är putsväck! Det blev en helt annan än den som jag hade i tankarna. Den är vit i botten med olivgröna och guldiga detaljer. Jättesöt är den! Egentligen hittade jag en sån som jag hade tänkt mig innan jag hittade den här, men den dissade jag då den var figursydd (och helt enkelt inte efter min figur!) Jag ska tacka min kära vän Amanda Sigfridssons för sällskapet. Det var underbart!

Nu har jag precis kommit hem. Efter Malmö så stack jag till salongen för att färga och klippa mamma. Det blev rackarns bra, faktiskt. Sprang inom skopunkten också, men hittade (konstigt nog!) ingenting som föll mig i smaken så det får vänta till nästa gång.

Jag ska även berätta att Balex, min Balex är inne på sin sista tid som militär. Igårkväll åkte han, sen ligger han inne nästa helg och helgen efter (den 16 maj) så muckar han. ÅH, vad jag är lycklig över det! Sen kommer han hem för gott och vi ska åka till Kroatien på semester. Allting är så bra nu! Har jag förresten berättat att jag fått fortsatt anställning + hjälp till gesället av min uuuuuunderbara chef, Fia Kristensson. Det gör mig så himla glad!

Nu ska jag gå ner och hjälpa mamma med maten.
Tacos; önskemat idag, för att jag var så duktig och gjorde vid hennes hår!
Ha det så bra. Hej'rå!

Lördag 3/5

Idag tog jag och min kära vän Erika en trip till Lund. Egentligen skulle vi till Malmö, men vi orkade inte köra den sista biten; eller jag orkade inte det. Vi åkte till Nova i alla fall och jag hoppades innerligt på att hitta en studentklänning, då jag verkligen inte haft tid eller ork att hitta en förut. Jag hittade många klänningar, men ingen som var "den rätta"; så att säga. Så på måndag när jag är helledig, så ska jag åka ner till Malmö med tåg och se om jag kanske har bättre tur där. Om typ, Erika eller Amanda känner för att hänga med så hade jag blivit glad? :)

Nu har jag precis kommit hem. Jag, Balex, Ewalena och Lolle var nere i Simrishamn en tur och åt kinamat.
Smakade smaskens!

Ha det bra, tjaaaa!