29 November

just nu har jag världens största håltimme.
fast jag och erika tog en trip till max för att käka, så har vi en timme kvar.
sova en stund i frisörsoffan? ohyeah.

idag är det torsdag! veckan springer iväg. igår var det gospelövning (som det inte varit på skitlänge!) och det var jätteroligt. mycket, mycket bra låtar och de var lätta att lära sig. om man saknat något presterar man bättre? jag tror det. körde och hämtade min käre far på tågstationen när klockan närmade sig åtta och sen bar det av hemåt. ett glas vin med mamma, tv och till slut sängen.

imorse började inte skolan förrän 9, men jag och skolans luciagrupp valde att ha övning 8.10. känns bra att vara lite ledare, för jag tycker lucia är så sjukt kul och låtarna är urmysiga. jag trivs med att kompa folk som sjunger lucia- och jullåtar. loves it.

nu har jag och erika precis kommit tillbaka. träffade matilda (eller som karl-petter säger; matääälda) på mackedonkan när vi skulle avsluta vår lilla biltur med en glass. henne träffar jag ikväll igen, då vi har luciaövning. vårt luciatåg kommer bli sjukt bra även i år. i can feel it!

nu är det dags att avrunda.
om 40 minuter börjar företagsekonomin och skoldagen slutar klockan 5.
TRÖTT? JA!
hejdå.

28 November

trött och sliten är bara förnamnet.
förkyld och ont i halsen är en bonus.

imorse hade vi hårmodeller. gjorde en liten tabbe, men dock inte med modellens hår. nej, frisyren blev assnygg och karin är helnöjd. träffade henne senast för 5 minuter sedan. efter modellerna började vi mixa och trixa till vår julshow. att stå och dansa inför hela klassen på vår lilla scen i salongen var lajbans. det kommer bli hur bra som helst. amanda & nisse borde bli mixare på heltid.

nu sitter jag på mammas kontor. väntar på lillebror så vi kan åka hem; har lite bråttom då jag ska jobba. efter arbetet ska jag in till stan igen för att sjunga gospel, men först är det fikamys hos storasyster. har en del att diskutera med henne, så det passar alldeles utmärkt. mycket funderingar som för tillfället gör mig förbannad.

på lördag är det födelsedagspartaj för mig!
ska bli sjukt kul. mamma ska göra maten idag och igår handlade vi dricka och tillbehör.
ouh, det ska bli så himla roligt.

saknaden av min balex är stor.
när han ligger inne en helg så känns det som att han är borta i en evighet.
ett litet telefonsamtal ikväll ska bli mys.
ha det fint, tja.

27 November

idag körde jag bil till skolan, då jag började klockan 12.
vilken befrielse.

efter skolan stack jag och mamma in till salongen för att klippa och färga hennes hår. fick bekräftat att jag ska karin som hårmodell imorgon i skolan. sjukt skönt, måste jag säga. har letat som en gnu för att hitta någon med en sån frisyr.

imorgon är det gospel.
long time, no see!

imorgon blir det fikamys hos storasyster!
ha det najs, tja!

26 November

den 23 november tog jag, charlotte nordahl, KÖRKORT!
snacka om att livet är bra mycket lättare nu när man kan ta sig vart man vill (när man vill).
sjuuuuuuuukt gött & fan vad bra jag är.

helgen har varit lajbans. sjukt mycket festande, men ändå lajbans. i fredags körde jag, praktiserade sedan hela dagen och efter stängningsdags så körde jag, sara och sara hem till degeberga för att byta om. förfestade hos ch med alla pojkarna och vid 10-tiden bar det av till stan. vi intog hässle med stora steg och hade skitkul; träffade niklas-piklas som för övrigt är en väldigt rolig typ! frimus blev det andra och sista stället vi gick till, för sedan var kvällen slut och vi drog oss hemåt. kvällens roligaste var när alexander skulle kasta ut stoffes pasta ur bilen och allt slutade med att han var helt täckt av pasta.

i lördags var det dags för cissis och mammas överraskning (födelsedagspresent!). vi åkte till malmö, strosade runt i affärerna och hade allmänt roligt hela dagen. på kvällen åt vi på jensens och efter det så pallrade vi oss bort till slagthuset för att se peter jöback. sjukt bra kille och så otroligt skön! ja, det var det allra bästa på riktigt länge. otrolig röst och otroligt personlighet. sjukt kul när han skämtade om sin sexuella läggning! som sagt, en sjukt skön människa.

idag har det varit skola. började dagen med ett kundpass och på eftermiddagen åkte vi ner till malmö för att se Macbeth framförd av en engelsk teatergrupp. okej, att pjäsen var lite tråkig men jag ser absolut inte det som en anledning till att folk ska bete sig som idioter. skådespelarna fick till och med säga till människorna som satt på första raden. man skäms nästan fast man inte gjort något själv.

nu ska jag kolla lite lucialåtar på internet, då jag ska coatcha milners luciatåg imorgon.
de behöver lite back-up, enligt mia och erika.
tja'rå!




21 November

om exakt en månad fyller min allra bästa vän år.
grattis i förskott, annapanna.

dagen har varit bra. har rullat en sjukt svår permanent på pers lektion. han hade själv mixtrat ihop värsta permanentreceptet och tyckte att vi skulle rulla efter det. sjukt nöjd var han! haha. nu har vi precis varit och ätit, ska snart ha seminarium med projektarbetena. efter det kommer cissi och hämtar mig, så ska vi åka till duka outlet och så ska vi till till rinkaby och köpa tyg. myseftermiddag med storasyster.

ikväll är det gospel!
det känns som att jag borde ta en titt på noterna innan jag går dit, som sagt.

fest på fredag!
det ska bli najs.

nu ska jag gå igen.
plikten kallar!
hejdå.

20 November

pengar, pengar, pengar.
alltid välkommet.


idag har skolan gått undan som vanligt. hade körlektionsdejt med peter klockan tjugo i åtta, imorse. det borde vara olagligt! trött som ett djur var jag och valde därför att fnittra hela tiden. min körlärare är sjukt fräck! efter körlektionen pallrade jag mig till skolan, hade projektarbetsmöte med per och latjade lite med amanda & berina. hade engelska som första lektion. erika och jag skrev vårt lilla radioprat på en halvtimme och sen var lektionen plötsligt slut. nästa gång ska vi börja prata i mikrofonerna iaf! ha! efter middag hade vi långhårsuppsättningsprov med annalena. världens bästa lärare, men ack så svårt det är att göra en snygg uppsättning med fantasifull stil om man gör den under tidspress. tjo! nästa vecka ska det bli ännu bättre än det jag åstadkom idag.

efter skolan stack jag och mamma bort till farfar en runda.
hängde upp finfina gardiner och efter det så körde vi lite enkelriktade gator.
alltid bra att öveliöva på.

nu har jag precis kommit hem från fotbollen.
är så skönt trött nu, så det ska bli gött att krypa ner i bingen.

imorgon är det gospel och det har vi inte haft på typ 3 veckor.
kanske ska bläddra lite i papperna och se om man kommer ihåg allt?

storasyster och mamma ska överraska mig på lördag.
en väldigt planerad dag verkar det vara.
ouh! jag älskar överraskningar.

jag tycker att jag hör en telefon ringa... balex, balex, balex!
oj, vad det är kärlek. min prins!
i'm out, hejrå!

19 November

gårdagen var mys.
alexander är den bästa som finns.


dagen har varit som alla andra måndagar. började med ett kundpass klockan 8 imorse. jag fick som uppgift att permanenta mariannes hår och rulla upp det efteråt. jag är väldigt stolt över mig själv, då permanent är ett ganska svårt moment med mycket starka vätskor. marianne blev också nöjd; jag fick en hejdå-kram!

nu har jag precis slutat. ska skriva lite i min projektloggbok och sen ska jag pallra mig ut till storasysters och andrés lägenhet. nu är det bara golvläggning kvar och det går ju kvickt! sjukt fint blir det och man är lite extra stolt när man själv hjälp till. (för första gången i mitt liv har jag målat en hel köksinredning!)

ikväll är det luciatajm. har saknat det lite, särskilt i förra veckan. först såg jag det som ett problem att jag glömt mina noter, men inte nu längre. det slog mig att jag borde kunna låtarna innan och utan; särskilt eftersom jag sjöng dem förra året också. "strålande helgonfé" satt som ett smäck i lördags. (och jag & sara var långt ifrån nyktra.)

nu ska jag återgå till att vara lite effektiv, för att sedan kunna gå och slappa med syster.
käka lite med amanda senare ikväll.
ser fram emot min körlektionsdejt med peter imorgon.
jag är på gång!

tja!

18 November

igårkväll vankades det 20-årskalas för fredrik och hockan. ett väldigt trevligt party, måste jag säga. dj:n var sjukt bra som spelade massa gamla godingar hela kvällen. sara johansson körde, så vi åkte med henne hem vid 1-tiden. kom hem till ett hus fullt av konstiga människor varav en slog till alexander på truten när han skulle gå och lägga sig. ett väldigt osmart drag, måste jag säga. trams!

idag sov vi länge. gick upp vid middag och åt bamsegod frukost. vid middag värmde vi pizza som vi glatt smaskade i oss. varför är man alltid så hungrig när man är bakfull? och törstig? sjukt. nu har vi precis tittat på slutet av crocodile dundee och ätit schnitzel med pommes. smaskens!

alexander ska åka om en halvtimme.
jag hatar att helgen går så fort.

nu ska jag gå och samla ihop mina saker.
när jag kommer hem ska jag krypa ner i soffan med en kopp te.
det ska bli skönt.
hejrå!

16 November

jag började min fredag med att köra en körlektion med peter. vi hade ganska roligt faktiskt; körde lite rundor i stan, ut mot hammar, nosaby och parkerade på vägverket en liten runda. nu känns det som att man är på upploppet. mållinjen är inom räckhåll. fy, vad stolt jag ska vara när jag har mitt körkort i handen.
körkort, körkort, körkort.

efter körlektionen gick jag raka vägen till min praktikplats. har haft en ganska lugn dag; färgade karro, klippte jesper. har mest tramsat med hanna och de andra flickorna. min salong är bäst; allra bäst!

sällskapade med ralle johansson på bussen hem. vi hade en mycket trevlig pratstund, då vi inte setts på ett jäkla bra tag. alexander hämtade mig vid bussen, skjutsade mig hem så jag kunde byta om och nu sitter jag här vid hans dator med en mage som är proppmätt. ewalenas potatisgratäng är inte att leka med.

imorgon ska jag in och klippa mig (samtidigt färga hannas hår) klockan halv 10. efter det ska jag sticka ut till cissis och andrés lägenhet och hjälpa till. ska dra mig hemåt vid 3-tiden, så jag hinner klippa philip innan 20-årskalaset. puh, det känns som att det kommer bli en lite småstressig dag. sånt är livet, sånt är livet.

nu ska jag springa ner och pussa på min pojkvän, ha!
tja'rå.

15 November

and i need you like a heart needs a beat (but that's nothing new.)
favorit just nu: one republic / timbaland - apologize.

idag är jag trött som en gris. vaknade kvart över 6 imorse och det är förbannat tidigt för att vara mig. vad gör man inte för sin syster? min skoldag börjar klockan 9 och sen har vi lunch vid 12. efter lunchen har vi håltimme i nästan 3 timmar och då ska jag ha dejt med min körlärare, peter. det ska bli roligt och lite spännande idag, faktiskt.

efter skolan (jag slutar 16.45), så ska jag hem på momangen och träna fotboll klockan 7. endast fys ikväll och jag tycker det är sjukt kul; man blir också så skönt trött när man kommer hem och ska sova.

imorgon är det praktik hela dagen.
balex kommer även hem och jag har saknat honom jättejättejättemycket denna veckan.
ikväll ska vi höras av!

nu ska jag återgå till att vara social mot erika.
börjar känna mig lite dum nu, ha!
tja.


14 November

idag är det 3 månader tills det är alla hjärtans dag.
tiden rullar på som tusan.

igår skrev vi nationellt prov i svenska. hela klassen bunkrade upp med dricka och massa ätbart (för att det är en självklarhet.) tyckte faktiskt att det gick ganska bra. det känns som att om man gör sitt bästa på ett sådant oföreberett prov så räcker det, för vad tusan ska man göra mer?

efter skolan stack jag till stan och strosade där i en timme innan cissi slutade jobba. efter det så tog vi bussen tillsammans till hennes lägenhet. vi arbetade flitigt som tusan och fick ner all tapet som fanns i köket. det går framåt; sakta men säkert.

mamma hämtade mig vid lägenheten klockan 4, sen körde vi hem till degeberga för hon skulle får hjälp att sätta på sina vinterdäck. vid kom hem vid 5-tiden; då åt vi och sen bytte jag om för jag skulle ner och träna med degebergatjejerna. det gick faktiskt skitbra och jag  kände mig som hemma; vilket kanske inte är så konstigt då jag har spelat där nonstop från att jag var 5 år gammal tills jag fyllde 16.

ringde till balex igår också.
åh, vad vi ska träffas på fredag.

nu ska jag gå och ha lektion.
schlager är temat!
hejdå!

12 November

oh yeah, i did it.
UPPSKRIVNINGEN ÄR GENOMFÖRD OCH KLAR!
fy tusan, vad skönt det känns.

åkte till vägverket imorse, nervös som en gris. tog ett roligt foto (som man själv fick ta?), skrev min namnteckning och sen var det dags att skriva. exakt 22 minuter tog det och jag hade 60 poäng. sjukt nöjd är jag! precis när jag kom ut och tänkte ringa till mina kära familjemedlemmar så visar det sig att min mobiltelefon är stendöd och är trasig. (och den funkade hur bra som helst innan jag stängde av den på morgonen.) ganska, lagom drygt. alla (inklusive min kära mamma) trodde att jag hade kuggat och inte vågade ringa och säga det. så var inte fallet dock, för jag klarade det och jag är GLAD!

väl i skolan så klippte jag två kunder på kundpasset.
anna-gret, som var en snäll dam och josefin (som går i ettan); klippte av sitt hår & det blev väldigt fint om jag får säga det själv. efter kundpasset var det mat (inget vidare) och efter maten var det dags att prova STUDENTMÖSSOR! nu är det nära, för tusan. studenten har alltid funnits så långt bort för mig, men nu är den faktiskt inom räckhåll. vad skönt allt ska bli!

efter skolan stack jag bort till körskolan med mitt resultat och efter det åkte jag till cissis lägenhet. jag hjälpte henne att riva ner tapeter. (mycket givande, mycket givande!) det var najs med en liten pratstund.

nu har jag precis kommit hem. imorgon ska det skrivas nationellt prov i svenska.b så jag och pappa var och handlade lite nödproviant innan. läsk och godis! (tur att man ej behöver tänka på vikten.) alexander-balexander ringde mig precis och sa bestämt att han visste att jag skulle klara det hela tiden. så söt, så söt. vi ska höras igen på torsdag när jag har fått reda på lite hemlig information.

nu kom min mamma hem, så jag ska attackera henne med ett stort leende.
tjarå!




11 November

idag fyller jag arton år.
idag fyller jag arton år.
idag fyller jag arton år.

dagen har än så länge varit väldigt lyckad. mamma kom in och sjöng för mig (och alexander hängde på) vid nio-tiden, fick lite paketer och sen gick vi ner och åt frukost. sen dess har vi bara legat på soffan och tittat på tv. det har varit mys.

jag fick en berlock till mitt armband och ett par guldiga tights av alexander (du och jag, erika!), en trippeltång och ett halsband av alexanders familj och av min egen familj fick jag en grön basker med en blomma på, ett par svarta tights, ett par örhängen och ett jättefint halsband! ha, jag är inte säker på att det var allt, men jag kommer iaf inte ihåg mer.

igårkväll var vi hos henke. det var trevligt och mysigt att träffa alla vännerna igen, för det hade minsann gått jättelång tid sen sist. kvällen avslutades lite hastigt, men tiden innan var jättebra.

hanna var den som var först att ringa!
och överlycklig var hon <3 sötis.

nu ska jag gå ner och ta något att dricka.
vi ska snart till alexanders farfar på middag.
hejdå!

8 November

igår fyllde min lillebror år.
grattis, grattis.

efter skolan igår så gick jag till körskolan efter skolan. hade ett litet snack med peter, satt vid datorn och chillade. efter det gick jag bort till salongen och åt choklad med hanna & cia. mina flickor! vid 5-tiden stack jag & cissi bort till hennes & andrés lägenhet och målade innuti köksskåpen. ont i armarna fick man! men tusan, vad mycket snyggare det blev.

efter måleriet skjutsade andré in oss till resecentrum (för det var kallt!) och så tog vi bussen hem, mötte upp mamma nere vid blomsterhandeln för hon hade varit på kurs där. gudmor nina också :)

när jag kom hem så såg jag "step up"; min favoritfilm för tillfället.
channing tatum är sjukt snygg. (dock är alexander mycket, mycket snyggare. ha!)
somnade som en stock vid 12-tiden och kände inte riktigt för att gå upp i morse, måste jag säga.

idag är det körskola som gäller igen, då vi har en fet håltimme.
ikväll ska jag färga håret och imorgon är det praktik!
TJA.

en liten instickare..

jag tycker om erika för att hon är en så sjukt bra vän.
vi kan diskutera hur djupa saker som helst och ändå förstå varandra.
tack, min vän.
du är guld värd för mig.

6 November

5.

idag har det varit bästisdag med erika.
det har varit underbart.

åkte till skolan med mamma & pappa imorse. bussen till lund gick klockan 8 från skolan och vi var framme vid 9. det första vi gjorde var att gå på en allmän information om att läsa på lunds universitet osv. inget intressant för oss, enligt min åsikt. efter det så var det meningen att vi skulle gå på en valfri föreläsning, men det sket vi i för vi tyckte det verkade tråkigt. det blev shopping istället, för fulla muggar. erika och jag åt kebab, gick på stan och avslutade med en fika på espresso house. det var mys!

jag följde med erika hem och hann sitta ner och titta på tv i en halvtimme. sen kom ewalena och hämtade mig, då hon hade varit i malmö på jobb. nu väntar jag på mat och sen ska vi på julkortskurs. sjukt roligt ska det bli. funderar på när vi kommer hem; då jag lovat stefan att komma ner till träningen och säga hej inför säsongen. det ska bli roligt att komma tillbaka!

imorgon är det slappedag med per. jag hoppas på föning, men är inte helt hundra på vad vi ska göra.
efter det ska jag sitta på körskolan på eftermiddagen och efter det ska jag plugga svenska.
nationella provet, here i come.

nu ska jag gå ner och prata strunt med svärmor och svärfar.
saknar alexander fruktansvärt nu när jag sitter på hans rum helt ensam.
jag får sniffa lite på hans parfym och trösta mig med att det snart är fredag.

ha det najs!
tjolahopp.

5 November

6.

idag är det sjukdag för min del. jag antar att det började igår, för jag kände mig inte riktigt bra då heller. jag var trött och blek när vi låg och tittade på film igårkväll, så alexander fick ta hand om mig och det gör han så bra så. vaknade med feber imorse så jag fick ringa och sjukanmäla mig och nu har jag precis vaknat. ska äta frukost snart tänkte jag.

det är tur att min sjukdom inte sitter på stämbanden, eftersom det är luciaövning ikväll och det är strängt förbjudet att inte närvara. så jag får pallra mig dit. frida brukar ha gott te, dock. så det ska nog bli mys iaf.

kalaset igår var jättetrevligt.
mormor hade roligt och det är det viktigaste för min del.
lilla mormor.

usch, det var jobbigt att alexander åkte igår igen.
jag saknar honom så förbaskat redan.
jag får trösta mig med att jag fyller år nästa gång han kommer hem :)

nu ska jag gå och äta!
tja.

4 November

idag är det 7 dagar kvar.
tiden springer iväg.

igårkväll hade jag och alex slappe-mys-kväll. jag måste säga att vi lyckades. körde in till stan och handlade julmust på maxi (alexander skulle tvunget ha det!) och sen körde vi till burger king och åt mat. träffade cissi, sara och linda där. efter det körde vi hem och tittade på film. jag valde, men somnade efter halva. vaknade till lite smått av att alexander hade problem med att få av mina strumpbyxor, stackarn. gulligt av honom att inte låta mig sova med kläderna på iaf :)

idag är det kalas på schemat.vi ska fira mormor hemma hos oss, och så ska vi fira faster, mig, christian och christoffer också.det ska bli roligt att träffa alla igen; farbror göran från stockholm har jag inte sett på evigheter. vi lär ses när jag och cissi ska till melodifestivalen till våren iaf! det ska bli najs.drottninggatan, here we come.

nu ska jag bort och attackera min pojkvän med pussar.
hoppas han vaknar; det börjar bli tråkigt att sitta här nu.
tja!

3 November

8.

igår jobbade jag hela dagen. klippte alexanders kusins barn, åt spaghetti & köttfärssås och latjade med sara ohlsson på lunchen. härlig dag! efter jobbet åkte jag med sara johansson hem från stan, hoppade av hemma och möttes av pizza-os i dörröppningen. fint det! åt, duschade och efter det åkte jag hem till min efterlängtade balex.

vi stack bort till sara och fredrik vid 9-tiden och tittade på film; 1408. mycket, mycket skum film. både jag och sara tyckte illa om den, då den inte alls var konkret. man fick inte reda på ett dugg. lite läskig, men faktiskt inte så bra som jag trodde. sorry, håfström.

idag ska jag klippa min kära mormor, då vi ska ha kalas för henne imorgon.
det ska bli livat.

tjadå.

1 November

10.

igårkväll blev det slappe med andré och cissi. tittade på the pacifier som gick på tv och skrev lite svenska. jag har inte ett endaste problem med att jag måste hålla ett tal som varar i minst 5 minuter, utan problemet ligger i vad jag ska säga? jag kommer inte på någonting. AH!

GRATTIS TILL SARA OHLSSON SOM KLARADE UPPSKRIVNINGEN IDAG!
VAD DUKTIG DU ÄR :)

nu ska jag snart gå och duscha, och efter det bär det av till stan och där ska jag färga min projektarbetesmodell.
ska ringa anna-panna när jag kommer hem.
imorgon ska jag jobba på salongen :) weiho!

ha det fint, tja!