I den stora sorgens famn

Nu börjar jag förstå vad jag gett mig in på.
Det kommer bli den tuffaste dagen i mitt liv och jag kan garantera att rösten inte kommer hålla.
Men jag ska ta mig igenom det.
Inte för min egen skull utan för Marias.

Tisdag 28/4

När du är trött, när du vill fly
Och oron viskar att din dag skall aldrig gry
Jag är hos dig, känn handen kring din hand.
Var stilla, var ej rädd.
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig

När skuggan faller kall, där du går fram
Och när fågeln inte längre syns och solen dör
Jag tänder ljus, jag tänder himlens ljus.
Var trygg och tro på mig.
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig

Styr mot havet nu, segla bort.
Nu är din korta stund, det liv du väntar på.
Följ vågens väg, se djupen skrämmer ej.
Jag är ju här hos dig.
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig
Som en bro över mörka vatten skall jag bära dig


Att livet kan vara så orättvist är något som jag inte kan förstå. Det finns så många som inte förtjänar att få leva sina liv, de finns de som inte ens vet att de lever och ändå ska de som förtjänar att leva som mest - få lida för det. Du var en underbar fru, en underbar mamma, den bästa av systrar och alla tiders faster. Det gör mig så ont att du inte fick mer tid, för den förtjänade du verkligen. Vila i frid, du fattas oss.

Måndag 27/4

Helgen som gått har varit tuff och då menar jag att jag är gaaaaaaalet trött idag. I fredags jobbade jag på H&M mellan 13-18, efter det gick jag och mina tjejer (Emelie och Marie) och åt på restaurang. Sjukt gott var det! Efter restaurangen hade vi bestämt oss för att gå ut så det gjorde vi. Banken var tråkigt, så vi gick till Grand som (tro det eller ej) också var ganska dött, faktiskt. Tacka vet jag lördagar!

På lördagen var det dags för jobb. Långlördagar är pest och pina, vill jag meddela. Började 9.45 och slutade inte förrän 17.15. Efter det bar det direkt av till Degeberga Klubbstuga för spelarfest med grillning. Jag hade jättetrevligt, men  blev faktiskt jäkligt besviken på mitt eget lag när det var dags för städningen. Tycker det är galet tråkigt att bara en del städar och andra sticker. Särskilt om man sagt att utgång är onödigt (då det blir synd om de minderåriga), typ 1000 gånger och själv beställer taxi och sticker först av alla. Tråkigt!

Det blev utgång på Banken i alla fall. Vi följde resten av spelarna i Degeberga. Jag hade trevligt som tusan! Träffade min Johan och tillbringade hela kvällen med honom. Han är min absolut bästa killkompis (förutom Alexander, of course). En som jag kan dela allt med och som gör mig så himla lycklig! På fredag ska vi fika, jag och bästis.

Igår jobbade jag igen (mellan 12-16). Det är mest städning på söndagarna, så tiden gick ganska fort faktiskt. Efter jobbet åkte jag och Alex till André på kalas. Trevligt att träffa småtjejerna som växer för varje gång man ser dem! (Och självklart var det trevligt att träffa resten av Andrés släkt!) Efter kalaset följde mamma, pappa, Chrille och Cebbe med mig och Alexander hem och beställde pizza. Sjukt gott efter denna helgen kan jag säga.

Jag är så trött och ledsen på hur detta året har varit och uppenbarligen kommer att fortsätta. Jag har förlorat min mormor, min farfar, Alexanders farmor och farfar och Alexander berättade att ännu en närstående är sjuk. Låt bli våra familjer! Jag orkar inte förlora fler. Det är alldeles för tidigt. Jag finner inga ord.

Tråkig avslutning, men det finns ingenting att göra åt.
Med det i åtanke kan jag säga att mitt liv är tråkigt nu.

Torsdag 23/4

Det är den 23:e april alltså. Jag vet att jag har skrivit tusentals gånger om att tiden går så fort, att man inte hinner med osv. Men det är ju faktiskt så! Idag fick jag ett brev hem ifrån Blodcentralen då jag har en tid bokad där på måndagmorgon klockan 7.30 (yippie, vilken sovmorgon!) och då står där att datumet då jag sist lämnade blod var den 5/1 (!) Jag menar, det känns inte som att det var mer än 4 månader sen iaf.

Imorse gick jag upp tidigt. Skittråkigt! Jag hade satt klockan på 8.30 då det inte är så många dagar jag kan ta sovmorgon på (särskilt inte nu när det är så mycket jobb med företaget). Klockan 7 börjar det dunka i hela huset och anledningen är att pålarna till arenan håller på att sättas i marken. BLIR MAN FÖRBANNAD ELLER?! Den där arenan är inte populär hos mig i alla fall. Så jag gick upp halv 8 efter många om och men. Ah!

Började dagen med en god frukost och kaffe (!) framför tv:n. Jag hade aldrig gått upp och gjort kaffe till mig själv en vardagsmorgon - det tycker jag är för jobbigt, så som tur är har jag en man som gör det åt mig! Nej, riktigt så är det inte. Han kokar kaffe som han tar med sig i en termos och det som blir över i kannan lämnar han till mig och låter kaffekokaren vara igång så det håller värmen. Det tycker jag är ganska givmilt (eller så vet han inte hur mycket kaffe man får plats med i termosen och det resulterar i att det alltid blir kaffe över). Nej, han är så snäll så!

Efter frukosten gick jag till salongen. Skrev in mig i datorn, noterade i min kalender, drack bubbelvatten (haha) och pratade strunt med Ann-Charlotte. Jag kommer trivas riktigt bra där, det känner jag! Efter salongsbesöket gick jag till Ren Hud och fick ansiktsbehandling. Ska köpa produkter där nu när lönen kommer. I need fukt, enligt Caroline (och jag håller med henne). Efter Ren Hud gick jag bort och impulshandlade en klippstol och en nackmaskin. Det var tungt och bära hem, kan jag säga! Men värt besväret nu i efterhand. Ska köpa saxar och kammar i nästa vecka och sedan är det mesta klart.

Nu ska jag gå ut och sitta i solen en stund, sen ska jag gå till Marina och klippa henne.
Ikväll är det träning och imorgon är det jobb (likaså lördag).
Heeeeeeeeeeeejrå.

Onsdag 22/4

Håhå, jaja! Idag har jag hunnit med mycket igen. Vad gött att jag har så många dagar som jag får mycket uträttat! Jag tror dock att det grundar i att jag är så uppspelt över min hyrstol och då gör man saker direkt istället för att gå och dra på det. Idag var jag i alla fall uppe i ottan för att börja arbeta på H&M klockan 8. Jag stannade där till 11 för att sedan rusa ner till Länsförsäkringar på möte. Efter mötet gick jag till salongen och började jag lägga in mitt schema i datorn (så de kan börja boka in kunder på mig), sedan gick jag tillbaka till H&M för att äta min medhavda kycklinggryta med ris.

Efter lunchen gick jag ner och jobbade igen och slutade inte förrän klockan 18. Efter jobbet skyndade jag mig hem, för jag var hungrig som en gnu! Alexander hade stekt köttfärs och kryddat med tacokrydda, så när jag kom hem svängde jag ihop en röra av det (köttfärs, majs, lök, paprika, svamp, cremefraiche) och fyllde sedan tortillbröd med det och rullade ihop dem. SVINGOTT blev det! Med sallad och vitlökssås till, såklart.

Idag har vi haft 10% på jobbet (för alla klubbmedlemmar) och då fick man ju passa på att handla. Jag investerade i lite smått och gott!



Det var min dag i det stora hela. Ikväll ska jag ta det så lugnt jag bara kan - se mumien och äta piggelin! Imorgon är jag ledig. Ska börja dagen med att gå till salongen, därefter ska jag gå till Ren Hud och få ansiktsbehandling och till sist ska jag gå till frisörtjänst. Efter det ska jag klippa Marina och på kvällen är det träning.

Ha det gott!
Jag saknar dig, Cissi. Det ska bli så härligt när du kommer hem!

Torsdag 17/4

Hej och hå. Idag har jag varit ledig från H&M, men det betyder inte att jag varit ledig. Nej, långt ifrån vill jag lova. Började dagen klockan 8 med att ringa till länsförsäkringar och satt i telefonmöte med dem i en halvtimme. Pratade försäkringar och sådär - bokade ett möte på onsdag. (Tyckte det kändes drygt att sitta i telefonen, typ..) Efter det ringde jag till PEAB för att klaga på att de inte ska byta alla fönster i vårt hus, utan bara de som är små. Känns lite onödigt, enligt min åsikt, då det bara blir merjobb för dem när de ska byta de fönsterna som är lite större. Jag menar, vårt släpper in luft och vatten (om det regnar riktigt mycket) så det är bara en tidsfråga.

Efter det gjorde jag mig iordning för att möta Hanna utanför huset klockan halv 12. Vi åt lunch på Graffitti och tog sedan en liten runda på stan. Jag visade henne var salongen ligger och sådär. Efter det gick jag upp på salongen - pratade med tjejerna, visade min inköpslista för Ann-Charlotte och sådär. Vi pratade lite om imorgon, då jag ska vara med när de har en "förkväll". Det är en sorts förfest för tjejer, typ. Vi tvättar, masserar och stylar deras hår, de får en lätt manikyr av nagelteknologen och sedan blir de sminkade. Det ska bli jättekul och jag ser fram emot det massor! Efter det gick jag bort till Marie en sväng, drack kaffe och pratade strunt.

Nu är jag hemma och vilar fötterna. Har precis installerat kameran på datorn (knappt seg - fick den i julklapp) så nu blir det lite mer bilder här på bloggen! Ska äta lite pasta nu, tänkte jag. Ikväll är det nämligen genrep på träningen och med det menar jag sista "träningsmatchen" före seriepremiären. Vi ska möta P14 och jag tror faktiskt att det blir en bra match. Vi har rutinen och de är små, snabba filurer.

Nu är det matdags!
Hoppas allt är bra med dig, Cissi. I miss u!
Med en dagensbild säger jag tack och adjö.


Söndag 12/4

Jag fick klagomål på min uppdatering av min kära syster och jag ska säga dig, Cissi, att du uppdaterar inte heller så ofta MEN jag ska göra det endast för din skull.

Veckan som varit har varit hur bra som helst. Jag har jobbat som en galning, skrivit på papprena för min stol och bara varit allmänt upptagen. Dock är jag äntligen ledig nu när det är påsk och det är så galet skönt. I torsdags jobbade jag på H&M och på kvällen kom Emelie hit, så åt vi tacos och drack vin. Himla trevligt! I fredags åkte jag med tjejerna och tittade på herrarnas seriepremiär. De var himla duktiga, men det räckte inte ända fram tyvärr. Ganska tråkigt på premiären, men sånt är livet. Efter matchen åt vi påskmiddag hemma hos mamma och pappa och det var så galet gott. Sådana middagar önskar jag att jag aldrig hade blivit mätt!

Igår jobbade jag mellan 9-15 och det var galet mycket folk i stan. Vi måste ha sålt för jättemycket pengar - det kändes så i alla fall. Efter jobbet gick jag hem, städade lite, fixade till mig och sen helt plötsligt var det tid att åka till Tim och Sandras fest. När vi kom dit fick vi grillad korv och efter det började partyt. Låtar från den gamla goda tiden, trevligt sällskap, singstar och fy sjutton vad kul jag hade! Dock mår jag som jag förtjänar idag, kan jag säga.

Jag och Alexander ska alldeles strax gå ut och ta en promenad till maxi. Vi har inte ätit frukost idag (13.30) vilket känns lite dumt så nu ska vi gå bort och handla bullar eller något. Dock känner jag att det kommer vara en sån dag idag.

Nu ska jag gå och klä på mig!
Hoppas allt är väl med dig, Cissi.
PUSS

Söndag 5/4

Idag blev det tidig morgon för mig och min käre sambo! Tvätt stod på schemat redan klockan 8 imorse, så det var bara att bita i det sura äpplet. Förut har jag bokat tvätt-tider när jag har varit ledig, men kände nu att det var dags att Alexander får reda på hur det går till och därför blev det tvättning en söndagmorgon klockan 8. Det kommer aldrig hända igen, kan jag lova er. Jag tycker det är så mycket skönare att göra det en onsdagförmiddag.

Idag har vi ganska mycket på schemat faktiskt. Tvätt nu och fram till klockan 12, efter det ska vi göra vid oss och köra till stranden en runda - ta en promenad. Efter promenaden ska vi åka hem till mamma och pappa, där ska jag klippa mamma,pappa och Chrille och sen ska vi grilla ikväll! Fy sjutton vad det ska bli gott!

Igår var jag väldigt, väldigt bakis kan jag säga. Emelie, André och jag var ute i fredagskväll och igår skulle jag jobba. Bra kombination där, Lotte! Nåväl, 10-15 jobbade jag på H&M och sen gick jag raka vägen hem för att slappa i soffan. På kvällen bestämde jag för att lyxa till vår middag lite så jag gick till Maxi och handlade. Menyn bestod av kycklingfilé fylld med brie och lufttorkad skinka, de i sin tur låg i en sås som jag inte riktigt kommer ihåg receptet på. (Så går det när man slänger i lite sånt och lite sånt...) Detta serverades tillsammans med pressad potatis och sallad. Mums!

Jag lägger in min favoritlåt för tillfället.
Om ni inte orkar lyssna så spola fram till 3.16 för det är i det stycket (enligt mig) som låten är allra finast. Texten just där ger mig gåshud, typ.



En stor puss till dig, storasyster.
Hejdå!