Måndag 30/3

Denna låten beskriver mig och min syster så galet bra! När vi var yngre kunde vi vara världens ovänner den ena stunden och i nästa hade vi glömt bort det igen. Nuförtiden är vi inte ovänner så värst ofta, det har vi vuxit ifrån. Jag saknar dig, Cissi. Denna låten är till dig.

Hanna Hedlund - Syster

Jag drog henne i håret och sa
”att nu så ska du dö”.
Men hon vred sig ur mitt grepp på något vis
Och lika bra var väl det.

För nu ringer jag igen
Och när hon svarar i telefon
Med sin gamla syster röst
Då bryter jag ihop
Och får inte fram ett ord

Jag minns vad jag sa
” Du ser ut som en gris
Dig vill inga pojkar ha”
Och hon lovade och svor
Jag förlåter aldrig dig
Men det tycks hon ha glömt bort

För nu ringer hon till mig
Och när jag svarar i telefon
Med min gamla syster röst
Då faller hon i gråt
Och får inte fram ett ord
Det får ta den tid det tar
Om så tills tårarna tar slut
När syrran gråter ut.

Men ibland vill jag bara ge henne en smäll
För hon tänker bara på sig själv
Hon tror alltid hon vet bäst
Att hon är så himla smart
Och att hon är snyggare än jag
Ja ja, det kan hon väl få tro
Det var ändå jag som kom först.

När hon svarar i telefon
Med sin gamla syster röst
Då bryter vi ihop
Och får inte fram ett ord
Det får ta den tid det tar
Om så till skratten har tagit slut

Det är tur att hon finns
Trots allt
Tur




PS! Tyvärr hittade jag inte denna låten på Youtube - den är nog inte så värst känd. Fin att lyssna på dock!

Måndag 30/3

Idag är jag ledig och för mig betyder det att jag ska städa! Det är ganska kul att städa, eller nej, inte själva städningen. Den är inte kul! Dock är resultatet det bästa jag vet. När allting känns så fräscht och nytt - när hela lägenheten är blåst! Så kommer det vara ikväll. Jag började dagen med att tvätta hela förmiddagen och mellan varven så städade jag uppe i lägenheten. Så nu har jag tre kartonger med kläder (som inte används) och de ska bäras upp på vinden. Och så ska jag och Alexander åka och köpa stolarna till vårt bord ikväll! :) Jag lägger in en bild senare.

Jag har även klippt Philip idag (mellan varven) och när han var färdigklippt så sa han tack genom att fixa "spotify" till mig och Alexander. HUR GÖTT SOM HELST! För er som inte vet är det ett program, en stor musikbank typ, där man bara behöver skriva in en låt eller en artist och får upp maaaaaaaaassor av träffar. Sen är det bara att klicka på en låt och då funkar programmet som winamp. Hur bra som helst på förfest :) Jag har en känsla av att det kommer användas flitigt här i vårt hem!

Just nu lyssnar jag på Amandas bror Emil och nu tänkte jag byta till Melodifestivalen 2009.
FINT!

Nu ska jag städa vidare och sen ska maten till ikväll planeras :)
Hejdå!

Fredag 27/3

Veckan har varit jättebra! Dagarna har gått fort och jobbet har gått bra. Visst, jag har inte hunnit med alla gråbackarna på jobbet, MEN jag har gjort mitt bästa och det är jag stolt över! Jag har tränat fotboll båda dagarna denna veckan utan att känna av mina benhinnor - igår hade jag till och med mina nya, fina skor! Jag har lagt undan gladiatorsandaler idag på jobbet. Så himla länge har jag väntat på att vi ska få in dem, så ja! Det var ett bra slut på min arbetsvecka :)

Ikväll ska jag och Alexander gå och se David Batra & Robin.
Det är en del av min födelsedagspresent till honom och jag hoppas det blir riktigt roligt! Efter det ska vi nog bort till Jens & Emelie för lite vin och struntprat. Alltid trevligt!

Nu ska jag gå in på Ikea's hemsida och se om jag kan skriva en lista till imorgon.
Vad som behövs inhandlas imorgon när vi ska dit. Hm, känner jag mig själv rätt så behövs det nog en jävla massa grejer (som inte behövs egentligen, nej!)

Ha det så bra allihop och trevlig helg!
Hejdå.

Fredag 20/3

Äntligen är det helg! Jag är så glaaaaaaaaad. Eftersom jag för tillfället arbetar på H&Ms lager så arbetar jag måndag-fredag och är ledig lördagar. Visst att det kan vara kul att arbeta på lördagar - full fart och fläkt, men gud så skönt det är att inte göra det. Imorgon ska jag sova till klockan 9 (ja, det är sovmorgon för mig!), sen ska jag gå upp och äta en rejäl frukost. Efter det blir det lite städ och sådär i lägenheten, kanske en promenix. Vem vet? Klockan kvart i ett ska jag infinna mig på Degeberga IP för att spela match mot Hammenhögs IF. Det kommer bli en tuff match, dels för att Hammenhög är ett bra lag som spelar i division 4 och dels för att vi fattas många spelare på grund av skador. Men jag ska ge järnet - göra mitt bästa. Vi ska vinna, enligt min mening.

Idag slutade jag arbeta klockan 3. Efter jobbet gick jag bort till Maxi och pantade flaskor. Vi hade ett helt berg här hemma och jag kan inte förstå var de kommer ifrån?! Så mycket dricker vi väl inte? Antar att det kommer från förfester och sådär. Det är ju inte varje dag man går och pantar flaskor, så att säga. Vid klockan 6 gick jag bort till Cia och har varit där på tjejmyskväll sedan dess. Så otroligt mysigt att sitta med mina gamla arbetskamrater och prata strunt. Jag saknar att kunna göra det varje dag, men samtidigt trivs jag himla bra med mina nya arbetskamrater. Det är dock inte riktigt samma sak så jag är glad att jag kan fortsätta träffa dem fast jag inte jobbar på Ateljé håret längre.

Imorgonkväll ska vi ha ett lite större kalas för min man (Balex)  hemma hos hans föräldrar. Det ska bjudas på varmrökt lax och så ska vi ha allmänt trevligt. Jag har saknat mina brudar, Otthilia & Karna, så det ska bli himla trevligt att träffa dem. Jag kan tillägga att det är Alexanders kusins döttrar som är 6 och 8 år gamla, men de är så härliga att jag kan sakna dem ibland. Det ska bli trevligt att träffa hela släkten. De är förbannat trevliga.

Syster-Yster och Maria skrev ett inlägg på resedagboken idag.
Jag kände riktigt hur varm jag blev inombords när jag läste det. Jag saknar Cissi, otroligt mycket. Jag menar, hon är min bästa vän! Men ändå är jag himla glad för allt hon får uppleva nu när hon är iväg på sitt äventyr. När du kommer hem, storasyster. Då ska vi umgås!

Nu ska jag dra mig mot bingen och sova som en prinsessa.
Det ska bli mysigt när Alex kommer hem och lägger sina armar runt mig.
Ha det så bra! Hejdå och godnatt!


Måndag 16/3

Ikväll har jag och mamma varit och lyssnat på Bo Kaspers Orkester och jag måste verkligen säga att självaste Bo Kasper är ett musikaliskt geni! Jag har aldrig lyssnat på deras låtar - verkligen aldrig varit intresserad. Jag ångrar det litegrann nu faktiskt (att jag inte lyssnat på deras låtar förut), för fy sjutton vad de trollband oss - både mig och mamma. Helt galet! Och de var bra artister, som inte verkade vara förmer än andra. Det är viktigt, tycker jag. Visst att man ska veta att man är bra, men man behöver inte överdriva. Jag kommer sova gott inatt! Vilken konsert :)

Dagen har varit okej. Mycket att göra på jobbet och tyvärr så känner jag mig ganska sönderstressad när jag kommer hem, vilket jag vet att jag inte borde. Man ska inte ta med sig jobbet hem, men det är svårt när man inte hinner klart innan det är dags att städa upp och lämna bygget. Jag måste bli bättre på att lämna jobbet på jobbet, helt enkelt. Dock är det lättare sagt än gjort. Imorgon är en ny dag - mycket nya varor sen helgen, men jag ska fan fixa det. Jag är bra, jag är snabb. Ja, fy fan vad jag ska klara det. Galant!

Nu ska jag ta på mig mysbyxor och sätta mig framför tv:n med ett glas cola.
Det har blivit ett beroende - jag dricker numera alltid ett glas cola på kvällen och jag kan inte komma på hur jag började med det. Man måste få ha sina laster och det är en av mina. Jag saknar min grabb nu. Han är borta hos Jens och tittar på film, i och med att jag inte skulle vara hemma. Nåväl, antingen somnar jag i soffan och så bär han in mig när han kommer hem eller så somnar jag i sängen i väntan på att han ska komma hem och hålla om mig. Svårt val - dock finns det inget mysigare. Han är bra, min Alexander. Den bästa som finns och han gör mig till den som jag vill vara - han får mig att visa den bästa sidan av mig. Helt underbar!

Som avslutning lägger jag den låten som berörde mig mest ikväll.
Vi i publiken fick berättat för oss att den handlade om "goda vänner som gick igenom en stormig period i förhållandet".
Galet fin är den. Håll tillgodo! Godnatt.


Söndag 15/3

Då var det återigen söndag och helgen har som vanligt bara försvunnit för en - man har inte fått en chans att slappna av. Jag tycker det är så sjukt drygt! Man jobbar måndag till fredag och sen så hinner man inte vila när det är meningen att man ska. Visst, sen kan jag självklart förstå att det beror på hur man planerar sin helg. Mitt försvar är då att om man inte har tid att göra någonting i veckorna så får det göras på helgen. Så det så!

I fredags slutade jag jobba klockan 18. Mötte upp Emelie utanför jobbet och sen begav vi oss hemåt. Jag klippte Alex, sen fixade vi till oss och började dricka lite. Mia dök upp vid 11-tiden och sen bar det av till banken. Jag kan helt ärligt säga att jag inte kände en enda person på Banken förutom Mia och André. Fast jag hade roligt ändå (?), skitkonstigt.

Igår jobbade jag, slutade klockan 15. Sen åkte jag och Alexander och handlade. Handlade fint kött och åt sedan det tillsammmans med klyftpotatis, pepparsås och sallad. Jag var galet mätt, kan jag säga! Men gott var det. Sen blev det melodifestivalen och trött som jag var hann jag bara se låtarna och sen fick jag byta kanal, för att inte riskera att jag skulle somna. Lite senare bytte jag tillbaka och blev då jävligt besviken på att den där förbannade operan skulle vinna. Jag tycker det är så tråkigt att schlager inte är schlager längre. Men å andra sidan så röstade inte jag på henne, så jag behöver inte skämmas ögonen ur mig när hon gör bort sig i Moskva.

Idag har det varit sovmorgon. Alexander åkte hemifrån vid 8, så sen dess har jag haft sängen för mig själv :) Nu ska jag gå och byta om då det vankas match idag. Klockan 11.30 tar jag och Marina bussen och samlingen börjar 12.45. Känner man sig handikappad som inte har bil + bor i stan? Nja, knappt. Nåväl vi får väl gå väldigt sakta från bussen till IP så tar det kanske lite längre tid.

Nu ska jag gå.
Ha det najs. Hejdå!

Tisdag 10/3

Idag är jag glad. Jag har insett att jag har allt jag behöver för att vara lycklig! Verkligen allt! Världens finaste sambo som lockar fram det bästa ur mig, den mest underbara familjen i världen och vänner av världsklass (Amanda och Erika - ta åt er!). Jag är nöjd med min vardag och var jag har hamnat i livet. Sjukt nöjd! (Dock saknar jag storasyster lite. Är du på plats här hemma så är allt ännu lite bättre än vad det är nu).

Den bästa låten i Melodifestivalen framförs av Sarah Dawn Finer.

Dreaming, hoping
For another try I’ve been looking, searching
Deeper down inside
And if I lose my way
I’ll find another road
‘Cause I can make a change
On my own

I’m moving on
And I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone
I can be who I wanna be
And start living my life of me
I believe it finally
I’m moving on

Something, somewhere
That I long to find I am learning slowly
One day at a time
That if I lose and fail
I’ll be fine

I’m moving on
And I’m gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone
I can be who I wanna be
And start living my life of me
I believe it finally
I’m moving on

To a brighter dawn
Gotta take the fight
I can make it right

I’m moving on
Nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone
I can be who I wanna be
And start living my life of me
I believe it finally
I’m moving on

Yes, I’m moving on
I’m moving on


Måndag 9/3

Jaha, då var det återigen måndag. Helgen har gått jättefort!

I fredags hade jag, Hanna och Cia myskväll hemma hos Hanna. Kosan-mat, "Så ska det låta" och varsitt glas vin. Jättetrevligt hade jag! Såna tillfällen får mig att sakna Ateljé håret mer än vad jag gör annars (om det nu är möjligt!) Kvällen blev inte så sen utan jag och Cia traskade hem vid halv 11-tiden. Vimsiga som vi var så trodde vi att klockan var över 12! :)

På lördagen steg jag upp tidigt som attan! Det var dags att följa med Amanda ner till Ystad så hon kunde öva på sin kort afton-frisyr. Jättefint blev det! Du är så duktig, gumsi. På kvällen kom Erika och hämtade mig för att sedan ta oss till Folkets hus i Gärdsköpinge. Där vankades det minikonsert och Ch's band skulle spela. Det lät bra, fast ljudteknikern bara sabbade. Efter det skjutsade Erika mig hem, åt lasagne och sen åkte hon hem. Då gick Charlotte Nordahl direkt till sängen, vill jag lova.

I söndags började jag dagen med att klippa min kära mamma. Efter det slappade jag (sjukt skönt var det!) och befann mig på samling på IP kl. 12.45. Då var det dags att spela match mot Önneköps IF. Vi vann, fast det var verkligen ingen säker seger. Långt ifrån. Vädret var kasst, man gjorde tabbar som man inte skulle gjort annars (eftersom planen var jättedyngig) och så var nog alla jäkligt nervösa eftersom det var första matchen. Det viktigaste är att vi vann - vi gjorde det vi skulle, tjejer.

Dagen har gått fort. Jag har arbetat mellan 9.45-18.15 och precis ätit middag. Ikväll blev det tacos dels för att det går så snabbt + att jag var jäkligt sugen på det! Imorgon är jag ledig så då ska jag städa. Städa som fan, kan jag säga. Inte för att här är skitigt, men det är stökigt. Jag och Alexander är nog inte "ordning&reda-människor" någon av oss :)

Jag saknar dig, Cissi!
Det ska bli härligt att höra ifrån dig nästa gång du ringer.
PUSS! Och hejdå till resten.

Torsdag 5/3

Godmorgon allihopa! Hoppas allting är väl med er - det är det med mig i alla fall. För en timme sedan vaknade jag upp utvilad och pigg (vilket inte händer så ofta) och nu sitter jag här vid datorn, vidgjord och klar. I väntan på att gå till jobbet, så att säga. Dagen ser ut som följer: Jobb 9.45-18.15, efter det ska jag hem och laga något spännande med köttfärs som grund. Efter maten ska jag lägga mig i soffan och inte röra mig en millimeter förrän det är läggdags! Så det så :)

Efter jobbet igår sprang jag upp på salongen för att prata lite strunt. Det känns alltid så bra att komma dit -  det känns som jag är hemma. Fick en del pratat med Hanna och det var så mysigt så! På kvällen blev jag och Alexander bjudna på middag borta hos Jens. Riktigt lyxigt kändes det! Det bjöds på lövbiff, klyftpotatis och två olika såser, vilket verkligen passade mig i smaken en dag som igår. Mums! Efter middagen åt vi godis samtidigt som vi tittade på "Bedtime stories". Skitbra var den filmen! Verkligen. Den var rolig och samtidigt söt.

På lördag ska jag & mamma åka ner till Ystad, så Amanda ska kunna träna på oss där hon arbetar. Det är ju himla mycket lättare då, när man vet var man har alla grejer och sådär. Jag ser fram emot att få se var hon tillbringar sina arbetsdagar någonstans! Efter det ska vi antagligen strosa lite i Ystad, mest för att man inte är där så ofta och sen blir det mest troligen hemfärd. Det ska bli spännande!

Ha det så bra. Tack och hej!

Tisdag 3/3

Tack, du anonyma, som rättade mig angående min rubrik från igår. Jag fattar inte riktigt vad jag tänkte med när jag skrev "torsdag 2/3" när det i själva verket skulle vara "måndag 2/3"?. Jag skyller på hjärnsläpp! Då finns det inte mycket mer att säga om saken, så vi går vidare.

Dagen har bestått av jobb. Jag började klockan 9 och slutade vid 4-tiden. Väldigt, väldigt okej arbetstid. Jag märkte i alla fall en väldig skillnad mot när jag slutar klockan 18. Nu känns det nästan som att jag är uppe mitt i natten och klockan är bara 22. Nåväl, snart är det läggdags - det är en dag imorgon också. Imorgon jobbar jag mellan 9-17, så det är en timme längre men å andra sidan kanske jag hinner pyttelite till då? Det kändes verkligen inte som att jag hann med någonting idag. Och imorgon är det massor av call-off. NEJ! Nu ska jag inte tänka på jobbet, för det släpper man när man stämplar ut. Ja, så är det!

Ikväll har Jens varit här och haft flicksällskap med sig. Så jag och Alexander bjöd på middag och de hade med sig efterrätten. Himla mysigt blev det. Middagen bestod av (ett nytt recept som jag hittade igår!) tortillabröd som en rulle, fyllt med en fyllning av strimlad lövbiff, lök, paprika, cremefraiche och så ost på toppen. Till det en god sallad! Det smakade smaskens, vill jag lova. Ännu en gång är jag galet nöjd med min matlagning och känner att det blir roligare och roligare för varje gång man lyckas. Imorgon blir det dock spaghetti & köttfärssås. Enkelt och gott!

Jag måste berätta en himla spännande sak innan jag ska dra mig mot sängen. Min mamma var hemma hos en väninna igårkväll, som i sin tur hade bjudit hem ett medium. Själv var jag lite skeptisk när mamma berättade och tänkte "jaja, okej. Ha det så trevligt!". För att kolla hur det hade gått så ringde jag mamma när hon var på väg hem och blev väldigt chockad av det hon berättade för mig! Det hela hade börjat med att mediumet lämnade rummet och under tiden skulle alla lägga någonting den ägde på ett rutat papper numrerat från 1-6 (de var 6 personer i sällskapet, förutom mediumet). Saken som man lämnade ifrån sig skulle vara något som man köpt till sig själv; det fick alltså inte vara en gåva från någon annan. Man fick inte heller lägga sina bilnycklar (för det kan vara saker som andra ägt osv.) När mediumet fick tag på mammas ring som hon lagt fram så hade hon börjat nämna saker om min mormor. Med tårarna i halsen berättade mamma för mig i telefonen hur hon hade hälsat till oss alla och sagt att "vi inte behöver vara oroliga, för hon har det bra nu". Mediumet hälsade även att mormor sagt att halsen kändes mycket bättre nu när hon inte behövde ta alla tabletterna mer. (Mormor hade väldiga problem med halsen när hon skulle svälja sina tabletter). Hur kunde mediumet veta det om hon inte ens vet vems ring hon håller i handen?! De saker jag har skrivit är bara några få av de saker som mormor hälsade genom mediumet och jag tycker det är väldigt läskigt, samtidigt som det är fascinerande. Jag och mamma funderar lite på om vi ska åka och hälsa på mediumet själva och prata mer med henne. Det hade jag verkligen velat och den enda frågan jag hade velat ställa till min mormor är: "Är du lycklig nu? Jag hoppas det."

Fy, jag saknar min mormor. Och min farfar också. Ni fattas oss här hemma!

Nu ska jag gå och sova.
Hejdå.

Måndag (helt vilse i dagarna) 2/3

Jag ska börja med att svara till Amandas kommentar. Du är en av de bästa vännerna jag någonsin haft. Verkligen! Det är aldrig något krångel, vi kan vara ifrån varandra ett tag och när vi sedan träffas är allting som vanligt. Jag är stolt över att få vara din vän. Du är fin, gumsan.

Nu ska vi dra en summering av dagen!
Jag skulle egentligen inte börja jobba förrän 14 idag, men (hör och häpna!) Charlotte tackade ja till lite extrajobb. Jag resonerade som så: att det är mycket roligare än att tvätta! Så, klockan 11 befann jag mig på jobbet idag och dagen har i princip sprungit iväg. Timmarna gick så fort (och det kändes tyvärr inte som man hann så mycket heller). Dock hade jag jätteroligt, men det har jag alltid när jag jobbar med Mimi!

Jag kom hem vid 18.30-tiden och började då laga mat på direkten. Idag blev det thaisoppa med räkor, purjolök och paprika. Självklart hade vi lite bröd till det! Jättegott blev det och det tyckte Alexander också. (Ja, han hade fått äta det i vilket fall. Haha!)
Nu är det slappetajm, så jag ska byta om till mjukisbyxor och sen ska jag krypa upp bredvid min älskling i soffan.

Cissi, hoppas allt är bra?! Vi saknar dig i massor här hemma!
Hejdå allihop!

PS! Jag lägger in videon till "killing me tenderly" med Anna Sahlene och Maria Haukaas Storeng.
Fy sjutton vad arg jag blev när den inte gick vidare. Den har minsann gjort sig i Europa, tror jag!


Söndag 1/3

En hel helg har gått utan att jag träffat min sambo och det känns verkligen konstigt. Jag menar, vi bor ihop på heltid annars! Iallafall så har Alexander spenderat helgen i Nässjö hos Philip och jag har bara varit hemma. Det har varit ganska skönt, men självklart saknar jag honom nu. Min grabb!

I fredagskväll åt jag mat tillsammans med Stoffe och Chrille (bröder) och så tittade vi på "Seven pounds". Helt okej film. Jag förstod verkligen ingenting förrän man kommit en bit in, men sen så trillade poletten ner och då var den ju verkligen superfin. De åkte väl hem vid 22-tiden, tror jag och då gick jag och lade mig. Hela lördagen jobbade jag och då menar jag verkligen HELA lördagen. Mellan 10-17 åtminstone, vilket känns efter en hel veckas jobb sen innan. Well well, det var mycket folk och tiden gick någorlunda snabbt så det gör inte så mycket. Efter jobbet hämtade mamma mig i stan och så körde vi hem till Degeberga där pappa hade lagat mumsig mat! Jag klippte pappa och storebror och efter det bänkade vi oss för att se melodifestivalen.

Jag måste säga att jag är grymt besviken på att Anna Sahlene och norskan inte gick vidare! Den låten var den bästa enligt mig - den och Sarah Dawn Finer. Ibland förstår jag mig inte på svenska folket. Undrar vilka det är som röstar egentligen? Jag vet i alla fall att om Cissi, kära storasyster, hade varit hemma så hade hon gått i taket. Det vill jag lova!

Idag har mamma och jag haft en heldag i det allra sydligaste Sverige. Vi började på Burlöv Center och när det blev tråkigt där så drog vi vidare till Nova. Det blev en del handlat, vilket kommer synas på kontoutdraget, men det gör ingenting! Såna här dagar borde man ha oftare. Mysigt med fin mat, shopping och gott sällskap. (Jag lovar Cissi - Vi saknade dig!)

Nu har jag precis kommit hem från Degeberga igen. Tog bussen vid sex-tiden, så nu har jag precis stegat in igenom dörren. Skönt att vara hemma! Nu väntar jag bara på att min Alex ska komma hem så att vi kan mysa lite i soffan, därefter blir det bingen. Ha det gott allihopa! Hejdå.