28 Februari

nu är det jobbiga i veckan överstökat.
imorgon är det praktik och på fredag är det slappe.
det funkar för mig.

idag hade vi beep-test (stavning?) på gympan. det var ganska jobbigt och benen kändes som spaghetti när man var färdig. jag är nöjd med mitt resultat, men ska självklart göra bättre ifrån mig nästa gång.
efter gympan hade vi samhälle. jag och jenny blev färdiga med vår uppgift och det känns otroligt skönt. jag ska fixa med resten som jag ska göra nu i helgen så jag har allt överstökat tills nästa vecka. jag vill ha ryggen fri..

efter skolan åkte jag in till stan och traskade bort till fängelset. pappa var där och jobbade idag, så jag åkte med honom och mamma hem sen. vi tog en liten runda inom maxi också. jag fyndade två böcker på bokrean och köpte chips+dip. man måste ha något gott att knapra på om man ska läsa, haha! mina föräldrar är så snälla som köper så mycket onödiga saker till mig. jag vet inte riktigt hur jag hade klarat mig utan dem.

en sak jag hörde på radion idag gjorde mig ordentligt upprörd! det är inte första gången jag hör det, men nu är jag så otroligt trött på att det ständigt tas upp i radion att jag snart smäller av. unga brottslingar som bryter sig in hos äldre damer, binder dem och tar deras pengar! jag förstår inte hur en människa överhuvudtaget kan göra en sån sak. det är en otroligt feg och riktigt äcklig handling! hur kan man ge sig på en äldre människa, som är mycket svagare och mindre än sig själv? en människa som inte kan försvara sig? jag blir så ARG! vad är det för samhälle vi lever i? jävla idioter. fy för tusan, vad förbannad jag är!

nu ska jag sluta vara arg.
eller, nej det kan jag inte.
jag ska sluta skriva om att jag är arg i vart fall.

imorgon är det praktik.
jag ska klippa storasyster och storebror. och på tal om klippning så måste jag ringa till fredrik om nästa fredag. wah, det får jag inte glömma. imorgon är det också lunchdags med erika (som också stoppade sitt finger i mitt öra idag. jag vet inte varför...) vi ska äta på favoriten. där är vi stammisar, hon och jag.

nu ska jag gå och ringa fredrik & efter det ska jag lägga mig och läsa i min nya bok!
ha det underbart.
puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuss




27 Februari

170464-15

                       jag har glömt att lägga upp en bild på mina fina, underbara skor. skåda och njut! : )

27 Februari

idag är det dagen innan sista februari.
herregud. tiden går fort.

min dag har varit otroligt jobbigt (fast den egentligen inte har varit ett dugg krävande egentligen). jag har varit trött, hängig och verkligen känt av min skoltrötthet. svenskan gick an. vår lärare har alltid så mycket roliga skämt och sånt som får en lite piggare. maten var inte så god. biff a'la lindström. njae. matten var inte så kul. vi hade matteprov och det känns helt-jäkla-sjukt-fel när man sitter och skriver prov på någonting som man varken kan eller förstår. men, hellre bli av med provet än skjuta upp det. jag skjuter ändå upp allt annat...

jag träffade philip på bussen! sen liftade jag med min käre "svärfar" hem. nu i eftermiddag har jag inte gjort någonting speciellt. pluggat lite samhälle och sovit en liten stund. ikväll skulle jag egentligen på wella's visning, men hann inte med bussen, så det blir nog att jag plugga hela kvällen och lägger mig tidigt istället.

att loven gör en så sjukt utmattad.
man går och lägger sig sent och vaknar tidigt (i alla fall jag).
när skolan börjar orkar man ingenting.
usch & fy.

jag längtar tills på fredag när jag får träffa min snutt igen.
det där tusans projektarbetet gör att vi inte kan träffas förrän då.
den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
han är den som jag älskar.
du är bäst.

nu ska jag gå ner och äta.
efter det är det pluggtajm!
pusselipuss

26 Februari

det var skönt att sova i sin egen mjuka säng inatt.
i österrike delade jag och alexander den mest hårda säng som jag någonsin sovit i, men det gjorde ingenting för jag fick dela den med den som jag tycker mest om i hela världen.

igår åkte jag hem vid 5-tiden. jag fick umgås lite med familjen, vilket var väldigt roande. jag satt och pratade med cissi och andré i åratal om allt och alla. pappa blev glad för whiskeyn jag hade köpt till honom, vilket värmde. (jag vet ju ingenting om whiskey!)

somnade tidigt till en film som jag fick stänga av klockan 5 imorse.
det kändes lite tomt utan min snutt, men efter denna veckan så har han inte något projektarbete att jobba med längre, så ja. den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

ikväll är det slappekväll igen.
imorgon ska jag plugga. missar tyvärr wellas visning, men det går tyvärr inte att göra någonting åt. trist.

trist väder. det känns lite snopet att komma hem från ett soligt & varmt österrike till ett kallt & grått sverige.
jag funderar på att stänga in mig på mitt rum och inte komma ut förrän solen tittar fram.

jag älskar alexander.
otroligt mycket.
han är den bästa som finns & som han sa igår; du behöver inte vara rädd att förlora mig.
JAG ÄLSKAR DIG!

tjarå : )

25 Februari

jag har haft världens bästa semester med min pojkvän och hans familj.
lång bilresa dit och lång bilresa hem, men när man väl är nere i österrike så är det himmelskt.

fredag: vi körde ifrån slätteberga klockan fem på eftermiddagen/kvällen, så vi kunde ta båten från rödby vid tio. dock hann vi med en tidigare båt och tur var det, för jag fick träffa mia då! efter lite shopping på båten så väntade en lång bilresa till Eben, där vår lägenhet stod och väntade.
lördag: klockan elva på morgonen var vi framme. vi packade in sakerna i ett kick och sedan bar det av till backen. det var fint väder. sol och blå himmel. jättemysigt, men tyvärr tog snön stryk av det. det var endast fint att åka uppe på toppen och nere var konsistensen som smält smör. lite drygt, men det gick.

på tisdagen åkte vi till bad hofgastein och badade. jag tänkte slå mia en pling, men kom på att hennes mobil inte funkade där. jag älskar det badet. vi var där förra året också. jättevarmt vatten och otroligt fräscht och fint. lovely.

på torsdagen åkte vi till st. johann och shoppade. österrike är lite knepigt, antingen har de skitsnygga kläder (och då också skitdyra) eller så har de skitfula kläder till ett något sånär normalt pris. jag var inne i en affär där de sålde skitmycket fina tights, jeans och allt möjligt. helt plötsligt kommer expediten fram till mig och frågar en massa om mina cheapmonday-jeans. det kändes lite intressant att hon var med fascinerad av mina jeans än vad jag var av kläderna i affären, men var tusan. det bjuder jag på.

jag inhandlade ett par vans. svart-vitrutiga med körsbär på. 
otur om dom finns i sverige, bara.
hm!

jag har saknat erika som en gnu!
det ska bli roligt att träffa henne igen <3

ha det bra.
tja!

16 Februari

ÖSTERRIKE, HÄR KOMMER JAG!

vi åker vid fem. jag har varit på biblioteket och lånat tre böcker, för att jag inte kunde bestämma mig för vilken jag skulle ta. köpte godis på videomix gjorde jag också. ett måste när man ska åka bil i åratal.

imorgon vid denna tiden är vi där nere.
gud, vad härligt det ska bli.

tycker lite synd om erika som blir helt ensam på lovet.
jag har dock lovat att skicka lite sms till henne :)

kommer sakna mamma, pappa, syster och bröder.
ha det så bra allihopa!
I'M OUT!


15 Februari

igår var det alla-hjärtans-dag. det var det mysigaste jag någonsin varit med på. jag tycker om att bli överraskad. känslan när alexander överraskade mig var gudomlig! det kändes skönt att slippa bestämma någonting och bara få följa med. det gjorde han bra. han är bra. njae, han är bäst!

imorse vaknade jag bredvid min älskling och ville absolut inte stiga upp. man är dum som är uppe sent på kvällarna, men igår var jag tvungen. till slut kom jag ur sängen och åkte till stan & praktiserade. det har jag gjort hela dagen och det har varit förbannat slappt, om jag ska vara ärlig. jag har inte haft ett dugg att göra på hela dagen, förrän mamma kom och ville bli klippt. det låter antagligen hur skönt som helst att slippa skolan en hel dag och inte behöva göra någonting, men jag kan helt ärligt säga att det är förbannat tråkigt. och så blir man rastlös också.

nu ikväll ska jag endast packa min (enorma) väska till österrike. en massa kläder och trams, men behövs det så behövs det. sen ska jag och mamma köra den till slätteberga och efter det ska jag åka hem och sova. trött som jag är. imorgon är det endast frisörämnen och matte som gäller. efter skolan ska jag gå och låna en bok, köpa godis och träffa philip. sen ska vi ta bussen till degeberga tsm och när vi kommer hem till håkanssons så ska jag klippa honom.

resan startar klockan 5.
båten från danmark till tyskland går 22.15
vi är framme i österrike på lördagmorgon.
fan vad kul det ska bli.

i'm leeeeeeeeeeaving!
tack & hej, leverpastej.

ps. wallander-filmerna kommer inte vara lika bra nu när johanna sällström har avlidit. otroligt tragiskt. ds.

14 februari

två dagar kvar till en jättelång bilresa, god mat, trevligt sällskap och skidåkning (ännu en gång).
jag längtar sönder.

idag åkte jag med min mamma till skolan. när vi insåg att vi hade kört lite för tidigt, så drog vi bort till willy's och handlade lite. ett jäkla tidsfördriv, men hellre det än att sitta och häcka i skolan i en halvtimme. när jag väl kom till skolan så visade det sig vara världens slappaste lektion, så man hade nästan (halvt) kunnat stanna hemma. sådant är lite smått drygt, måste jag medge.

idag är det alla hjärtans dag. jag har fixat överraskning till min snutt som är hemlig.
det ska bli as-kalas-mysigt. han och jag. fan vad jag är lycklig!

imorgon är det praktik hela långa dagen. jag ska klippa min mamma (!) som har bokat tid. äntligen låter hon mig klippa henne. jag har klippt hela familjen sen jag började på frisör, men mamma har klippt sig hos frisör fram till nu. det kan iofs vara för att jag har klagat på den andra frisörens klippningar. dumt av mig, dock tjänade jag på det. mähä.

på fredag är det slappedag. egentligen skulle vi ha matteprov, men det ändrade vi till efter lovet. på kvällen åker vi till österrike och det ska bli jäkla förbannat roligt så det finns inte. philip och jag har redan utmanat varandra i skidåkning och sen är jag stensäker på att det blir mycket mys om kvällarna. (eftersom trysil var mer en vara-med-kompisar-semester, så blir det nog annorlunda i österrike.) LÄNGTAN!

igår träffade jag slibbiga sara på hm. det kändes som att vi stod och pratade i 5 minuter, medans vi pratade i en halvtimme. vi hade mycket att säga till varandra helt enkelt! hon gick och väntade på att hon skulle bli masserad och jag skulle gå bort till aida. när jag ändå skriver om aida, så måste jag verkligen rekommendera den. den smygtitten jag fick igår var helt sjukt bra! de sjunger ljuvligt och handlingen är riktigt roligt & bra! gott folk, köp biljetter om ni inte redan har gjort det. det är ett måste.

nu är det snart dags för gympa.
trist med den där sju-helvetes-läraren bara.
GAH!

jag ska inte bli mer långdragen.
adios amigos!


13 Februari

grattis storasyster! nu är du äldre än du var igår vid den här tiden.

igårkväll var jag hemma och gjorde inte ett endaste dugg. fastän det kanske kändes lite ensamt, så var det otroligt skönt att bara kunna vara sig själv och göra precis vad man själv ville göra. jag tittade på två filmer och sen tittade jag på "saltön" med mamma. jag har börjat följa det för att hon gör det. det är en ganska patetisk serie, men det är mysigt att titta på den med henne.

nu sitter jag i skolan. jag är lite tidig, men det var endast för att jag valde att åka med alexander till skolan så jag skulle slippa köra moped. (vem väljer inte hellre att åka bil?) vår första lektion är svenska. jag undrar vad vi ska göra.. ingen har sagt att de började på något förra veckan, så jag har inte en blekaste. hoppas vi ska göra nåt roligt i alla fall. annars dör jag. efter maten har vi matte b. jag hoppas att det inte kommer bli ännu en lektion då man inte förstår någonting, för att läraren kladdar till det när man precis har lärt sig. lektionen innan jag åkte till trysil gick jättebra, för det kändes som att jag verkligen förstod. hoppas, hoppas.

ikväll ska jag se aida-genrep med amanda och malin. det ska bli lajbans. tyvärr kan jag inte vara med och hjälpa till på premiären, för att jag är i österrike. dock finns det inte så mycket att göra åt det. jag ska i alla fall hjälpa till på alla andra uppvisningar, så det ska nog gå jämnt ut.

When things are only getting worse
And you need someone to take the blame
When your lover's gone there’s no one to share the pain
You’re sleeping with the tv on and you’re lying in an empty bed
All the alcohol in the world would never help me to forget
                                      - sorglig, men ack så bra låt.

imorgon är det alla-hjärtans-dag.
fy, vad jag längtar efter att få träffa alexander!
jag håller mina tummar, baby.   (du vet varför!)

so long, goodbye & adios.
i'm going.

12 Februari

återigen skola och en massa plugg.
idag har jag haft en kund som hette sven och hade konstigt hår, en redovisning och nu arbetar jag med en samhällesuppgift. full rulle redan från början. på fredag är det matteprov och på kvällen bär det av till österrike med alexanders familj. efter min vecka i trysil ska jag åka bättre än philip! annars begår jag självmord, haha!

imorgonkväll ska jag pallra mig in till stan för att titta på genrepet av Aida. emil tyckte att vi som ska hjälpa till bör veta hur föreställningen ska gå till osv. så vi vet var vi ska hålla hus. det ska bli trevligt.

på onsdag är det alla hjärtans dag och jag har kommit på världens bästa överraskning till min plutt.
it's gonna be great!

på torsdag är det praktik och då ska jag klippa min mamma.
idag slutar jag tidigt. YEAH!

jag tycker synd om min lärare som har fått hjärtinfarkt. stackars päran.
tina kommer tillbaka. höggravid och allt.
vilka veckor det kommer bli framöver!

nu ska jag dra.
ciao!

11 februari

en otroligt trevlig semester som har innehållt allt.
skratt, fylla, tårar och skidåkning.

igårkväll kom vi hem efter en 10 timmars lång bilresa, hem från trysil. hela veckan har vi åkt skidor och vissa skidåkare har även testat att åka snowboard. (no names, haha!) sista kvällen åt vi middag på en resturang, för att fixa till en fin avslutning och igårmorse klockan 9 åkte vi hem. det har varit en sjukt rolig semester, enligt min åsikt.

de bästa tillfällena:
  • när henke och linda dansade. dvs, henke juckade mot lindas nacke och hon hade en lampskärm på huvudet.
  • när alexander ramlade ur andra våningen (på en våningssäng) mitt i natten.
  • den stora omvägen när vi körde upp. (philips genväg)
  • TJEJKVÄLLEN! (den kommer jag aldrig glömma)
  • min tabbe i ankarliften. (den är lätt veckans lift-tabbe!)
sen finns det personer som har förstört hela semestern för vissa.
jag finner inga ord förutom; lägg ner!

det har varit mycket lyssnande på after-ski-skivor och killarnas (förvisso dåliga) musik. dock är semesterns "egen" låt (enligt mig) lätt "poppa joe - the sweets". sara var gud när hon sjöng den och hittade på hela texten! "sheepdog - mando diao" var också en pärla!

en veckas skolgång och sen bär det av till österrike.
ha det underbart.
PUSSHAJ

2 Februari

ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS!
TRYSIL, HERE WE COME. VI VET ATT NI HAR LÄNGTAT EFTER OSS!

dagen har varit lajbans. egen hårvård imorse med per. lite smått drygt att jag färgade håret igår, men vad tusan! jag lade i en asktoning endast för att jag skulle göra något! haha.
efter frisör hade vi matte. hade vi fortfarande haft carl så hade vi alla varit ihjälslagna för länge sen. alla tjoade och skrattade, så till slut hade inte klas något anna val än att skratta med oss. det var roligt. mias kommentar om hans hår var den bästa.

nu är jag hemma hos alexander. jag har precis börjat steka våra kycklingfiléer och det är så jäkla gött att vi verkligen är på väg nu. dock hände det ett litet missöde innan jag tog mig hit. min ryggsäck gled av axeln när jag skulle kasta in den i bilen och som vanligt har jag samma gamla otur. min spritflaska gick i kras och våra pengar + mitt pass och allt annat som låg i väskan blev dyngsurt. dock gick pengarna och passet att föna (frisör som man är) och väskan fick bytas. det enda som märks på sakerna nu är att de luktar svartvinbär, men det är väl inte någon större fara med det : ) haha!

nu ska jag pallra mig ner till kycklingen.
ha det gött, för min semester kommer bli underbar!
KRAMELIKRAM

1 Februari

tiden går fort. det är redan den första februari och det känns som om det var julafton igår.

idag har jag praktiserat. jag öppnade själv och fick en drop-in typ direkt när jag hade kommit dit. det var gött, så slapp man sitta och tråka, helt ensam på morgonkvisten. i eftermiddags klippte hanna mig och linnéa färgade min utväxt. det känns som att det är fler som har fixat till mig än vad jag har fixat till andra, men det får jag ta igen. alla måste få ha sina dagar.

lunch med erika. pizza med henne är alltid gott <3

nu är det halv-om-halvt exakt ett dygn tills vi åker till trysil och det är det enda jag har tänkt på hela dagen. en massa funderingar om att man tex. hoppas att pengarna räcker och hoppas att man fixat tillräckligt med mat. sjukt mycket oro, fast jag tror att det kommer lösa sig i slutändan. det gör det alltid.

imorgon är det slappedag. jag börjar klockan 8 med en lektion då vi har per. efter det har vi matte och sen slutar vi klockan 1. när jag tagit bussen hem, så ska jag endast hem och hämta de sista sakerna och sen ska jag köra hem till alexander och steka kyckling som vi ska ha med oss. det känns som att man längtar så mycket så att morgondagen kommer kännas som en vecka.

nu ska jag placera mig vid tvn och sen ska jag gå och nanna.
ha det gött, folks. (för min skidsemester kommer bli lovely)
PUSSHAJ