31 December

nyårsafton!
kvällen kommer bli helt underbar.

igår handlade vi tjejer, som har ansvar för  middagen ikväll, på maxi. sjukt gött att ha det gjort, måste jag säga. det enda som finns kvar på min lista är svarta, tunna strumpbyxor till min nyårsklänning. kom ihåg, kom ihåg.

efter handlandet stack vi på bio och såg arn. jag tyckte den var riktigt bra faktiskt och jag tror att de som har gett den dålig kritik är sådana som har läst böckerna och recenserar efter hur mycket skillnader där är mellan film och bok. kort sagt, jag tyckte den var bra och jag har inte läst böckerna.

nu ska jag gå och duscha; samt plocka ihop sakerna som jag ska ha med mig till marie.
ha det fint och GOTT NYTT ÅR!
hej'rå!



image34

min nyårsklänning!

28 December

idag blir det ett kortkort inlägg, då jag egentligen borde sova vid den här tiden.
tysklandsresor klockan 5 på morgonen borde var förbjudna!
fast det ska bli roligt också, ha!

idag har jag varit i hörby och gjort vid mina naglar hos lina, som min kära vän erika så snällt rekommenderade. det blev skitbra och jag är helnöjd! lite nyårskänsla, minsann!

nu har jag precis kommit hem från min bästa vän anna, efter att ha varit på tjejkväll där. jag, anna och isabell; precis som på den gamla goda tiden. pizza, kortspel, vin och en massa skratt. det föll mig i smaken!

dags att krypa i säng; tidig morgon imorgon.
GODNATT!

ps. jag längtar till erikas fest imorgonkväll. det ska bli jätteroligt!

26 December

nu är mitt julfirande slut och istället ställer jag in mig på att det nya året ska bli superbra.

julafton var mys. familjen, mormor och farfar närvarade och det var alldeles precis lagom! fick massor av prylar som jag alldeles säkert inte själv hade köpt, men som kommer vara till nytta. som vanligt! senare på julaftonskvällen åkte jag upp till slätteberga för att även fira lite jul med pojkvän, svärföräldrar och pojkväns lillebror + övrig släkt. väldans mysigt och användbara prylar där också. på natten åkte vi på midnattsmässa i hörröd och sedan var julaftonskvällen avslutad.

idag firade vi jul därhemma (med släkten som inte kunde komma i måndags). faster m.fl kom på besök och det vankades julmat ännu en gång. det sitter fint i kistan. jag måste berätta att jag och alexander fick presentkort på en "romantisk afton" uppe på hälsa & helhet. DET ska bli härligt!

nu har vi precis kommit hem från cissi och andré.
en lyckad jul kräver lite rena rama rolf-kväll.

nu ska jag och min plutt sova.
imorgon är det jobb och på fredag ska det byggas naglar!
ha det bra, tja.

22 December

GRATTIS HANNA, MIN KÄRA ARBETSKAMRAT!

igårkväll jobbade jag hela dagen. klippte några ur alexanders släkt, en asball smålänning med göteborgsdialekt och hade massor av fikapauser. haha! när alla hade slutat så låste vi dörrarna och började dela ut våra paketer. min chef är den bästa i världen! jag hade skitroligt och blev jätteglad för min paket.

efter jobbet & paketutdelningen så vankades det 18-årskalas hemma hos bästis persson. det var gött. tacosen var färdig precis när jag kom och vid 22-tiden körde vi in till stan och köpte godis. i brist på annat roligt, så att säga. körde och hämtade alexander inatt också. sjukt mycket skumt folk som dräller omkring på stan.

idag är det slappe. eller fram till nu har det varit det iaf. vid halv 3 ska jag och balex dra oss mot stan. han ska släppa av mig så jag kan handla två julklapparsom jag har kvar. sen hämtar han mig igen och så kör vi hem till cissi & andré-bandré för att ha julklappsmys. vi ska leka julklappsleken och dricka vin! åtminstone jag, för ikväll är alexander chaffis!

nu ska jag gå och leta efter dricka.
törstig är bara förnamnet!
hej'rå.

19 December

jag tränade fotboll igår.
otroligt skönt att springa lite.

idag slutar jag vid middag. ska åka hem och skriva en hemtenta i religion och ikväll ska jag hem till balex och sova där. vi har inte träffats sen i söndags, fast han är hemma nu? jag vet inte. har nog vant mig vid att vara ensam i veckorna. men det betyder inte att jag inte saknar honom som en gnuuuuuuu! kärlek.

imorgon ska vi hålla i avslutningen.
ska göra ett spex för skolan, med artister som vi stylar och sminkar.
det ska bli sjukt kul!

på kvällen ska jag & min anna persson åka hem till isabell och titta på hennes smycken (som hon gjort som projektarbete). det ska bli härligt. en liten dejt med mina absoluta favoriter.

ha det najs!
tja.


18 December

det börjar närma sig jul.
igårkväll skrev jag & mamma julkort och imorgonkväll ska vi göra julgodis.
MYS!

jag sov hela bilresan in till skolan imorse. min käre pappa skjutsade mig in, då han ändå skulle handla och tyckte det var synd att jag skulle behöva åka bussen. nu har jag precis varit inne och prövat för högre betyg i frisörteknik genom att göra en uppsättning. SJUKT nöjd blev jag för en gångs skull. jenni och anna-lena tyckte den var jättefin, vilket värmde. det känns som att dagen kommer bli skitbra!

nu ska vi snart ha engelska. radioprogram väntar (om erika kommer, vill säga?), annars blir det slappe. skriver så för att stackarn var hemma igår. efter engelskan är det middag och sen ska vi städa frisörsalongerna på anna-lenas lektion. det enda tråkiga inför julen; städningen. fikan igår var god, dock!

efter skolan ska jag åka till salongen och färga mitt hår. 
mickis ska få den stora äran :)

åh! det känns så skönt att alexander är hemma. det som känns lite konstigt är att vi inte behöver träffas hela tiden, utan vi träffas lite då och då. det blir väl så. han är i lumpen och jag vänjer mig vid att göra annat. ikväll ska jag träna, till exempel. det ska bli skönt att springa lite!

nu ska jag sluta skriva och vara amandas sällskap istället.
tja'rå! 

16 December

julklapparna är så gott som färdiga.
cissi och jag ska bara fixa mammas & pappas också, dock är den redan klar i teorin och ska bara köpas.

igår hade jag och alexander en helddag i malmö. vi började på ikea där vi skulle byta en hylla till cissi, handlade lite julklappar där och sedan åkte vi till burlöv center där vi hittade resten. köpte en i centrala malmö, men där var så sjukt mycket folk att vi inte orkade gå där mer efter den julklappen. när vi kom hem så slappade vi fram till 7 och sen körde vi en runda till färlöv för att hälsa på robin, ola m.fl.

som avslutning på kvällen ville alexander in till pastamannen och köpa pasta. så, han bjöd mig på pasta och det satt fint i kistan. otroligt trött var jag dock, men fick ändå vara sjukt fokuserad för att det var skithalt på vägarna. usch och fy!

nu har jag precis vaknat och gjort vid mig. vi ska åka till malmö (igen), fast med ewalena & lolle. de kände för en heldag och jag & alexander kände för en dag när vi kan gå på stan utan att behöva köpa en massa saker till andra. det ska bli mysigt med lite god mat och julskyltning.

imorgon är det skola igen och på torsdag är det julavslutning!
fy, vad det ska bli skönt med jullov!
tja!


13 December

lucia.

imorse steg jag upp klockan 04:45. inte något frestande när man gick och lade sig klockan 11 kvällen innan. måste man så måste man. klockan 6 samlades hela gänget utanför kronfågel och började med vårt lussande. sista tåget var klockan 5 ikväll och nu är jag totalt slut i halsen! det är inte varje dag man valsar runt i ett stort, vitt lucialinne med ett rött band runt om, sjunger "lucialåten" typ, 20 gånger och sover på golvet hemma hos sin storasyster för att man är så fruktansvärt trött och sliten. det som är positivt är nog att jag inte gick ut igårkväll, för då hade jag nog inte varit vid medvetande i detta tillfälle. btw, kronfågel är ett ställe jag nog aldrig skulle kunna tänka mig att jobba på! äcklig lukt och skumma människor.

jag kom hem vid 6-tiden, åt lite och sedan jag ätit färdigt så har jag suttit här; vid datorn, fast vid en hemtenta som ska lämnas in innan klockan är 12 inatt. inte riktigt rätt dag, känner jag. inte riktigt rätt dag.

träffade sandra igår!
gulleplutt.

imorgon är det praktik hela dagen och sen är det fantamej helg igen.
för mig känns det som att det var måndag igår och snart är det jullov.
nyår ska bli sjukt kul!

nu ska jag återgå till min kära hemtenta som jag gärna hade sett som min sista.
puh, hejdå.

Min balklänning!

image32

här visar jag min underbara balklänning.
den ska dock vara svart! :)


11 December

idag är det en månad sedan jag fyllde år.
tiden går fort som tusan.

gårdagen var mysig. gick i skolan till klockan 3, åkte därefter med mamma till vinslöv för att köpa balklänning! det blev en svart klänning med tub-överdel, pärlor och draperat tyg. skitnöjd är jag! det börjar närma sig nu. efter balklänningsköpet åkte jag och mamma för att hämta cissi i stan och sedan bar det av till slätteberga för att julkortspyssla. kom hem sent som tusan och somnade som en stock. det är skönt att det snart är lov.

imorse hade jag sovmorgon. (som tur var!) klippte pappa vid halv 9, åt frukost och bytte om. åkte in till skolan vid 10-tiden, vilket uppenbarligen var helt onödigt eftersom vi inte gör ett dugg. har kundpass i eftermiddag och ikväll ska jag skjutsa mina föräldrar till och från stan.

imorgon börjar luciafirandet så smått.
ska gå på fängelset imorgon och på torsdag är det en heldag med bara lucia.
kommer nog sakna det lite.

nu ska jag gå!
engelska radioprogrammet väntar.
tja!


9 December

helgen har sprungit iväg, som vanligt.
imorgon är det skola igen.

igårkväll gick vi lucia på två ställen; sirius och kronfågel. sirius var, som vanligt, sjukt mysigt. kronfågel var väl sådär. jag är i alla fall inte särskilt positiv till att stå på ett kallt betonggolv (i bara strumporna), i en verkstad och sjunga för en måttligt intresserad publik. nej, sirius får pluspoäng hos mig. efter luciatågen så åkte vi bort till kristianstads restaurang (jag, cissi, alexander, andré, henke och marie) och käkade middag. drog ut till cissis och andrés lägenhet efteråt och spelade spel. sjukt roligt och mysigt! btw, nyår kommer bli urbra!

nu vankas det julbord i åhus! alexanders mormor, som är kallskänka i grund och botten, har lagat värsta julbordet hemma hos leif och inger och vi ska dit om en timme. jag har saknat julmat! just nu är jag också fruktansvärt hungrig och jag antar att det är en bricka i spelet. julmat är i alla fall gott, och det ska bli trevligt att avnjuta maten med ett så trevligt sällskap!

jag kommer sakna min älski-pälski i veckan.
som tur är så kommer han hem för att stanna i tre veckor på fredag!
åuh, honom tycker jag om!
hejdå.

instickare:
mitt liv är så sjukt bra! : )

8 December

det är fredag och dagen har bestått av praktik på min underbara salong.
loves it!

efter arbetet bytte vi alla om och åkte hem till hanna (arbetskamrat) på idolkväll. åt hämtmat från ko-san, klämde maaaassor av godis och tittade (självklart?) på idolfinalen. GO MARIE! världens bästa sångröst, verkligen. visst att jag har gillat amanda också, men hon håller absolut inte samma klass som marie. "all by myself" gav mig gåshud.

nu har jag precis kommit hem och slagit mig ner framför alexanders dator. otroligt obehagligt att köra i regnvädret. när ska det ta slut? jag vill ha snö nu. lucia står runt knuten och då ska det vara snö, annars blir det inte lika mysigt. älski-pälski är i ängelholm och jag ska strax gå och lägga mig. sängen ser gosig ut härifrån.

imorgon är det inhandling av julklappar som gäller. jag & min snutt har bestämt att vi ska ta en shoppingtur ner till malmö och novalund, och för ovanlighetens skull ska jag köra. (för antagligen är det bara jag som är körduglig. ha!) det ska bli väldans mysigt, måste jag säga. jag och balex; balex och jag.

imorgon kväll vankas det luciatåg både på siriushotellet och kronfågel. efter det ska jag, alexander, cissi, andré, henke och marie äta middag på kristianstad pizzeria & som efterrätt ska vi hem till cissi och andré för att spela spel! det ska bli skitroligt. denna helgen kommer bli urbra!

nu ska jag gå och borsta tänderna.
trött är jag, som en gnu!
tja'rå.

4 December

igår slog det mig att helgen som kommer inte alls blir som jag hade tänkt mig. tråkigt som tusan, men vad ska man göra? ibland får man inte bestämma själv och det är tråkigt. livet är tråkigt ibland.

idag är jag sjuk. fruktansvärt tråkigt är det! vaknade med en panna som var typ, skitvarm och det kändes som jag hade svalt taggtråd. jag som tänkte gå till skolan och latja med luciagruppen. sjukt tråkigt, sjukt tråkigt.

imorgon är det planering till schlagershowen.
den ska bli sjukt rolig.

lucia på torsdag + att det är studiedag hela dagen.
vet inte om jag skulle sova hos cissi & andré imorgon?
tror det, faktiskt.

nu ska jag gå tillbaka till soffan och mitt stora duntäcke.
jag ska vara glad för att alexander klarade uppskrivningen för släp idag, och jag ska samtidigt sakna honom som en gnu.

hejdå.

dagens favorit:
gavin degraw - overrated.

3 December

det är måndag.
skoldagen började med ett modellpass för jenni. vi skulle klippa finish och eftersom inte pappa kunde, så fick lillebror ställa upp som modell. det gick sjukt bra; jenni hade ingenting att klaga på utan tyckte att klippningen var perfekt. det är första gången jag ens hör ordet "perfekt" nämnas uppe på frisörskolan. sjukt lycklig är jag. faktum är att permanenten jag rullade också fick ett högt betyg. jag är i mitt esse. med andra ord; jag trivs som fisken i vattnet.

efter skolan tog jag bussen in till stan, skiljdes från erika, gick upp på salongen med spolarna jag lånade i lördags och tog mig därefter ut till min storebrors lägenhet för att ta mig en tupplur. låg och sov/tittade på tv tills mamma kom och hämtade mig, och efter det körde vi till åhus för att hämta ut mitt körkort! YEAH!

nu har jag precis ätit middag. funderar på om jag ska ta och storstäda mitt rum, eller om jag ska slänga mig i soffan? jag vet faktiskt inte. har inte en aning.

imorgon är det sovmorgon. kanske ska köra pappas bil in, vilket hade varit superskönt. undrar om han är villig att låna ut den? hm, det undrar jag. ska träna på kvällen (hoppas jag). känner mig inte riktigt kry från förkylningen än, dock börjar jag känna rastlösheten. uh! jag vill springa!

på lördag är det dejt.
jag, balex, andré, cissi, henke och marie ska käka middag och sen ska vi till cissis & andrés lägenhet och latja.
ska bli lajbans.

nu ska jag gå.
ska rigga upp en fotostudio i vårt vardagsrum!
tja.

ps. kom på att jag saknar bästis-anna som en gnu. kom hem, baby!
image31

2 December

helgen har varit sjukt bra. i fredags hade jag praktik och slutade vid 6-tiden. åkte hem med pappa, åt god middag, körde ner till stugbyn för att duka och körde sedan upp till slätteberga för att hämta alexanders dator & stereo. mycket att bära, men till slut fick jag ut det i bilen och kunde köra ner med det till stugbyn.

i går åkte jag ner till stugbyn astidigt. kopplade ihop datorn (massor av sladdar) och slappade. körde in till stan så marie kunde fixa mitt hår och tog erika med mig när jag skulle köra hem. kalaset började klockan 7 och alla verkade nöjda och glada när festen tog slut. jag hade mycket trevligt! tack, mina vänner.

idag har jag gått lucia med gänget.
sjukt roligt och sjukt bra var det.
loves it.

kom precis hem från 1:a adventsgudstjänsten i degeberga. jag tycker om gudstjänster och kyrkan; jag tycker det är mysigt. särskilt nu när det lider mot jul.

har pratat med alexander jättemånga gånger idag.
hi! min prins är underbar. SÅ UNDERBAR <3
tja'rå.